Renato Usatîi: Vom obține reexaminarea legii antinaționale!

22 Iunie 2016 764

„Acum vreo cinci ani, alianța de atunci a făcut mult PR în jurul inițiativelor legislative privind evaluarea proprietății și cumpărăturile cetățenilor comparativ cu veniturile lor. Cei de la guvernare asigurau atunci că toate acestea se fac pentru a prinde funcționarii care trăiesc în baza veniturilor ascunse. Ulterior, s-a făcut liniște, dar în 2016 toate au revenit la locurile lor – legea a lovit în toți”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

„Cetățenii Moldovei sînt obligați o dată la trei ani să ceară reevaluarea imobilului lor. În caz contrar – amendă de 100 de mii de lei. Pentru majoritatea moldovenilor aceasta este egal cu confiscarea apartamentului. Iar ceea ce ține de funcționarii corupți, ei mereu vor găsi posibilitatea de a-și micșora valoarea activelor. Ei și acum, fiecare al doilea are are casă de 20 de mii de lei și BMW X5 de două mii. Se vede că, după accident.

Vom cere reexaminarea legii antinaționale. Legea trebuie să vizeze clar funcționarii publici. Alte prevederi în legislație, care deocamdată nu au fost adoptate, legate de crearea condominiurilor și liberalizării pieței serviciilor comunale. Să achite taxele pentru serviciile de întreținere a clădirii vor trebui toți locatarii. Dar… cel care nu plătește ar putea rămîne fără apartament! Cum? În favoarea cui? Creați o lege normală cu privire la condominiu, dațile oamenilor mecanisme de rezolvare a problemelor conviețuirii și ei se vor lămuri între ei, cine trebuie să locuiască în comunitate, iar cine mai bine să plece. Să-și schimbe locul de trai, nu să rămână fără el! Un loc de poveste acest Parlament. De orice s-ar apuca deputații, nimic bun nu iese. Poate să le schimbăm locul de reședință? La Costiujeni e mult spațiu pentru muncă comună și conviețuire. Un întreg condominiu”.