RENATO USATÎI: MAI MULTE DOSARE DIN MOLDOVA MI-AU FOST ÎNCHISE; LA MOSCOVA NU AM NICIUN DOSAR

26 Octombrie 2019 856

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, reales recent în funcția de primar al municipiului Bălți, susține că mai multe dosare politice, deschise de fosta guvernare pe numele său, au fost clasate, iar la Moscova nu este anchetat penal, în pofida intervențiilor lui Igor Dodon și a partenerilor acestuia.

Usatîi a menționat în cadrul unei emisiuni la RTR Moldova că după ce a revenit în țară, odată cu plecarea oligarhului Vlad Plahotniuc, mai multe dosare intentate de fosta guvernare, au fost închise. „Au închis dosarele pe tentativa de omor a lui Cavcaliuc (fostul șef adjunct al IGP) și asupra lui Rusnac (unul din principalii protagoniști ai „mafiei gunoiului la Bălți)”.

Totodată, el a reiterat că procurorul interimar Dumitru Robu a avut o perioadă de timp dosarele lui Usatîi pe biroul său, după care le-a trimis la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Usatîi a precizat că abordarea procurorilor față de dosarele deschise pe numele său de fosta guvernare s-a schimbat imediat după cu plecarea lui Plahotniuc.

Liderul Partidului Nostru a fost întrebat și în privința acuzațiilor lansate de unele instituții de presă din Rusia. El a precizat că nu are niciun dosar deschis în Federația Rusă și chiar acum câteva săptămâni a fost la Moscova, unde intenționează să ajungă și în timpul apropiat. Liderul Partidului Nostru a reiterat că toate acuzațiile lansate în presa rusă sunt făcute la comanda lui Igor Dodon, care le cerșește partenerilor ruși acțiuni împotriva lui Usatîi pentru a-l discredita. „Este un material la comandă 100%. Dodon cerșește un dosar pe numele tău. Dodon și partenerii săi plătesc bani nebuni pentru că vor să te distrugă. Îl roagă pe Igor Ceaika, fiul procurorului general al Rusiei și partener de afaceri al lui Dodon, să facem ceva cu Usatîi, ca aceste acțiuni să vină din Rusia”, i-au spus lui Usatîi persoane de la Moscova.

Usatîi a ținut să menționeze că oamenii nu pot fi mințiți atât de ușor, lucru dovedit de rezultatele alegerilor locale la Bălți. „Toți au văzut cum au răspuns bălțenii și locuitorii altor orașe. Oamenii nu sunt proști. Timp de 5 ani am fost învinuit că sunt mâna Moscovei, că vreau să distrug viitorul european al R. Moldova. Acum spun că sunt sprijinit de politicieni din România. Ați văzut cu ce s-a terminat asta”, a concluzionat Renato Usatîi.