Renato Usatîi de 22 iunie: „Obligația noastră – să ținem minte despre evenimentele și oamenii care au salvat lumea de la prăpăd cu prețul propriei vieți”

22 Iunie 2016 784

„22 iunie – ziua memoriei, care unește toată lumea. Nu există în Moldova familie care nu ar fi fost atinsă de războiul început „pe 22 iunie, la ora 4:00 fix””, a scris pe pagina sa de Facebook primarul de Bălți, Renato Usatîi.

„Obligațiunea noastră – să ținem minte despre evenimentele și oamenii care au salvat lumea de la prăpăd cu prețul propriei vieți. Onorăm veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și lucrătorilor din spatele frontului. Isprava lor este nemuritoare, memoria despre ei – sfîntă. La ora 4:00 dimineața în multe orașe ale Moldovei oamenii au venit la memorialele gloriei militare. Au ținut cîte un minut de reculegere. La postamente, în Chișinău și Bălți au fost aprinse 1418 lumînări. Anume atîtea zile a durat războiul despre care omenirea nu trebuie să uite nicicînd. Cîteva ore mai tîrziu, cînd orașele s-au trezit, sub cerul liniștit, sute de oameni au participat la marșurile comemorative. Tragedia nu se va repeta, cît timp noi ținem minte…”

Bălți

Șoldănești

Strășeni

Cimișlia