“Măsurile pentru curățarea clasei politice și a întregii țări, se impun imediat și trebuie să începem de sus în jos” – Mesajul lui Renato Usatîi cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție

09 Decembrie 2020 947

“Măsurile atât de necesare, pentru curățarea clasei politice și a întregii țări, se impun imediat și trebuie să începem de sus în jos”, se spune în mesajul președintelui partidului Nostru, Renato Usatîi adresat cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție. Potrivit liderului PPPN, Moldova este măcinată de corupție din cauza guvernărilor de până acum, dar și a celui mai corupt Parlament din istoria țării.

“Republica Moldova se plasează pe locul 120 din 180 de țări în clasamentul privind percepția corupției, realizat de Transparency International. Acest loc din topul rușinii ni l-au “asigurat” guvernările de până acum, incompetente și hoațe, dar și actualul Parlament, care fără rezerve poate fi numit “bordel” politic”, afirmă Renato Usatîi.

Politicianul mai spune că toate campaniile de informare şi sensibilizare a cetăţenilor privind riscurile fenomenului corupţiei nu și-au făcut efectul, de aceea, pentru stârpirea acestui flagel trebuie pornită o luptă necruțătoare. El a reiterat necesitatea creării în Moldova a unei structuri puternice similare Mossad-ului israelian, inițiativă despre care le-a vorbit oamenilor în campania electorală și pe care alegătorii au arătat că o susțin, inclusiv prin voturile lor.

“Măsurile atât de necesare, pentru curățarea clasei politice și a întregii țări, se impun imediat și trebuie să începem de sus în jos. În Moldova s-au desfășurat o mulțime de campanii împotriva corupției, au fost cheltuite milioane de euro, pentru informare și prevenire. Dar în continuare avem sărăcie, servicii sociale de slabă calitate și o societate dezbinată. Fără metode dure nu o să facem nimic. Oamenii au arătat că susțin ideea mea, despre care am vorbit în campania electorală, de creare a unei structuri similare Mossad-ului israelian care va vâna funcționari și demnitari corupți, inclusiv pe cei aflați în vârful puterii. Societatea are nevoie de o luptă anticorupție necruțătoare și numai după ce stârpim toată rămășița acestui flagel, putem începe să aplicăm tratate și convenții, principii și valori. Deocamdată, suntem foarte departe de așa ceva. Hoții noștri nu înțeleg cu binișorul”, mai spune Renato Usatîi.

Totodată, el adaugă că rămâne angajat în lupta împotriva corupției, mai ales că acesta este și dezideratul tuturor cetățenilor.

“Astăzi, de Ziua internațională împotriva corupției, vreau să reiterez că nu voi abandona nici pentru o clipă lupta cu acest flagel, mai ales că acesta este dezideratul care a unit cetățeni de toate vârstele, din medii și cu preocupări diferite, și față de care și-au exprimat susținerea atât prin vot, cât și prin proteste de stradă”, a conchis președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Republica Moldova se plasează pe locul 120 din 180 de țări în clasamentul privind percepția corupției, realizat de Transparency International. Cu un scor de 32 de puncte, Republica Moldova a coborât trei poziții, comparativ cu anul 2018.