„Renato! Victorie!” Usatîi a fost întîlnit cu urale de către cetățenii moldoveni adunați în fața secției de votare din Moscova

30 Octombrie 2016 953

Renato Usatîi a votat la secția de votare din cadrul Ambasadei RM la Moscova. Acesta a fost întîmpinat cu urale de zeci de cetățeni moldoveni care au venit pentru a-și acorda votul la alegerile șefului statului moldovean. Cei adunați au scandat „Re-na-to!” și „Victorie!”, iar ulterior au organizat un marș în frunte cu liderul „Partidului Nostru” în drum spre secția de votare.

„Eu le mulțumesc tuturor cetățenilor care au venit să voteze”, s-a adresat către ei Renato Usatîi. „Important este nu doar să voteze. Important este să-i trezim pe toți cei care stau acum acasă, pentru că în spatele fiecărui gastarbaiter, după orice om sînt alți cel puțin 20 de oameni în Moldova. Aceștia sînt oamenii care îl așteaptă, este familia lui, copiii”.

Renato Usatîi i-a îndemnat pe cei adunați să transmită, după primul tur, adevărul către toate rudele care se află în Moldova. „Ei trebuie orientați foarte corect după primul tur, pentru că anume oamenii în etate, care locuiesc la țară, care privesc canalele lui Plahotniuc, ele din păcate sînt multe, mulți dintre ei sînt zombați. De aceea, sarcina de bază a fiecăruia este de a transmite informația la rude în Moldova. Nu toți au posibilitatea să privească posturile de televiziune rusești sau cele moldovenești, dar care spun adevărul”.

Usatîi a subliniat că alegerile merg cu diverse falsificări, care spun despre intenția regimului de a falsifica rezultatele votării.

„Conform rezultatelor primului tur, vom vedea dacă ei nu vor falsifica ceva destul de serios, deși de dimineață sînt multe încălcări. Avem un sistem electronic de votare, pe care intenționat l-au deteriorat în 2014, atunci cînd am fost excluși din alegeri, iar astăzi, de dimineață, în diferite secții de votare a fost deconectat internetul sau electricitatea, pentru ca acest sistem să nu funcționeze”, a anunțat liderul „Partidului Nostru”. „Aceasta spune despre ceea că ei pregătesc unele combinări. Dar voi înțelegeți destul de bine că astăzi noi toți, cei care locuiesc în Moldova, cei care se află după hotarele ei, ave, un singur dușman. Acesta este Plahotniuc”. Pînă cînd regimul se păstrează, niciun fel de schimbări spre bine nu sînt posibile.