ILIAN CAȘU: ATENȚIE! SOCIALIȘTII DIN PRIMĂRIE S-AU SCĂPAT LA “ULCICA CU JUMĂRI”

15 Noiembrie 2019 965

Ilian Cașu, membru al Partidului Nostru bate alarma după ce socialiștii din Primărie și-au asigurat majoritate în cea mai râvnită comisie din cele cinci permanente. Este vorba despre comisia funciară, cea care examinează și aprobă transmiterea terenurilor și nu numai în proprietate privată. Într-un live pe Facebook, fostul consilier municipal atrage atenție că în acest mod, socialiștii nu vor decât să pună mâna la propriu pe bunul public din care să se îmbogățească.  

“Într-un mod elegant și șmecher, Ceban propune celor din ACUM două comisii. Atenție, ce fel de comisii: buget și protecție socială, și aici, șmecheria cea mai mare – comisia funciară, acolo unde se împart loturi de teren, clădiri, se privatizează, Ceban propune o supermajoritate a PSRM-ului -11 membri, 7 dintre care socialiști, 2 – ACUM, 1-Șor și 1 – neafiliat. Îmi amintesc experiența mea de consilier municipal în 2015 și fiind nou în CMC chiar nu înțelegeam de ce liberalii, comuniștii, care erau socialiști deja, se bat pentru această comisie. Nu înțelegeam, dar pe urmă mi-am dat seama că acolo este ulcica cu jumări. Ei scot capacul și împart jumările, acestea fiind cele 480 de ha de pământ din Chișinău  destinate comercializării sau pentru a fi furate, așa că interesul este major”, a declarat Cașu.

El a adăugat că interes mai prezintă o comisie, și anume cea locativ-comunală unde socialiștii, în mandatul precedent, au avut majoritate și la care râvnesc și acum.

“Ce făceau socialiștii cu majoritatea în mandatul precedent? Ei împărțeau, de exemplu, terenurile de joacă pentru copii pe criterii politice, adică, pe Facebook, Ivan Ceban, fiind președintele fracțiunii socialiștilor, împărțea, dacă într-o curte spuneai că sunt 10 susținători ai socialiștilor, acei chișinăuieni aveau teren de joacă, dar dacă nu-i susțineau, nu aveau.”

În acest context, Cașu dezvăluie modul exact prin care se face distribuirea bunurilor publice.

“Acuș o să fie bugetul pe 2020, unde cu litere mici de tot este scris că terenurile de joacă pentru copii, din banul public municipal se împart, adică adresele, de către comisia locativ-comunală. Și dacă omul vine la comisie, șeful, Ion Burdiumov spune: Noi avem indicație de la Consiliu. Este scris în Legea bugetului că noi nu putem să vă ajutăm. Trebuie să vă duceți la socialiști. Și iată, aceste terenuri de joacă, făcute necalitativ și care prezintă pericol pentru sănătatea copiilor, lucru dovedit de Partidul Nostru, sunt distribuite politic prin aceste șmecherii de către cei care au majorități în comisii.”

Ilian Cașu a declarat că a ținut să le spună despre aceste lucruri atât chișinăuienilor, ca să știe ce drepturi au, cât și consilierilor fără experiență pentru a fi la curent cu șmecheriile care se fac în CMC. 

“De ce spunem  aceste lucruri? Pentru că am văzut că foarte mulți consilieri, cu excepția celor ai lui Dodon, nu au experiență, nu știu cum funcționează Primăria, și nu știu ce nebunii au făcut socialiștii, și de aceea îi e ușor lui Ivan Ceban, cu echipa lui de manageri urbani să-i păcălească”, a completat Cașu.