„Partidul Nostru” s-a lansat în campania electorlă în capitală. Usatîi: trebuie să renunțăm la geopolitică în Chișinău și să ne apucăm de lucru

20 Septembrie 2019 919

„Partidul Nostru” a depus, astăzi, pachetele de acte pentru înregistrarea în cursa electorală pentru funcțiile de primar general al Capitalei și de aleși în Consiliul Municipal Chișinău.

Funcționarii din cadrul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău au preluat dosarul lui Ivan Diacov, candidatul PN pentru funcția de primar general al Capitalei, și dosarele celor 56 de candidați ai PN pentru Consiliul Municipal Chișinău. În timpul ce urmează, PN va participa la tragerea la sorți în vederea stabilirii ordinii în buletine de vot. 

După depunerea dosarelor, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a spus că atât candidatul pentru funcția de primar, cât și echipa de candidați la CMC au toate capacitățile să schimbe lucrurile în Capitală.

Usatîi a declarat că, în ultimii ani, Chișinăul a degradat din cauza că mulți dintre cei care l-au condus au fost preocupați mai mult de politică și mai puțin de rezolvarea problemelor.

„Chișinăul a fost, în ultimii 15 ani, o arenă de lupte geopolitice și mai puțin s-a ocupat aici de rezolvarea problemelor. Trebuie să renunțăm la discursul geopolitic și să ne apucăm de lucru”, a declarat Usatîi.

Acesta a explicat că PN și-a ales în campania electorală sloganul „Salvăm Chișinăul împreună” pentru că orașul a devenit una dintre cele mai delăsate localități urbane din țară.

Mafia din mai toate domeniile, schemele de tot soiul și corupții generează toate problemele în Capitală, a declarat Ivan Diacov, candidatul PN pentru funcția de primar general al Chișinăului

„Sunt dispus și am capacitatea să scot toți „motanii” și „șobolanii” din primărie. Cu ajutorul orășenilor vom face ordine. Nu trebuie sa ne fie frică”, a spus Diacov.

Candidatul a precizat că știe activitatea Primăriei din interior și cunoaște cum liberalii și socialiști fac cârdășie și votează decizii în favoarea unor grupuri de interese.

Vicepreședintele PN, Ilian Cașu, unul dintre cei 56 de candidați ai PN la CMC, a dat asigurări că una dintre prioritățile lui Ivan Diacov și a echipei sale va fi asigurarea unei activități transparente a Primăriei.

Cașu a mai spus că Primăria va fi în slujba cetățenilor.

„Nu va trebui să veniți la Primărie cu șampania sau gânsacul în traistă ca să vă rezolvați problemele”, a spus mai în glumă, mai în serios Ilian Cașu.

Ivan Diacov are 65 de ani. Este jurist cu o experiență de 35 de ani în structurile procuraturii. A activat în Procuratura Chișinău în calitate de anchetator superior pentru cauze speciale, după care procuror-adjunct, iar ulterior a exercitat două mandate de Procuror-șef al mun. Chișinău.

La alegerile generale locale din 2015, „Partidul Nostru” a câștigat funcții de primar în 43 de localități, inclusiv în zece orașe, printre care și mun. Bălți, al doilea cel mai mare oraș din Republica Moldova.