Protestul Partidului Nostru la Procuratura Generală: „Jos procuratura politizată!”

06 Octombrie 2015 2.092

În dimineaţa de marţi, 6 octombrie, la Chişinău au fost reluate acţiunile de protest în stradă prin pichetarea instituţiilor statului, organizate de Partidul Nostru şi PSRM cu susţinerea activiştilor civici.

Protestatarii au plecat din „Orăşelul Moldovei”, instalat în scuarul Parlamentului Republicii Moldova şi s-au îndreptat spre clădirea Procuraturii Generale, scandând: „Jos Alianţa!”, „Demisia!”, „Hoţii la dubă!”.

Pe treptele Procuraturii Generale, organizatorii au desfăşurat un miting de protest, la care au participat sute de activişti.

„În spatele nostru stă procurorul general, Gurin, sluga regimului criminal, instaurat în Republica Moldova! Gurin şi procuratura reprezintă o „poliţie politică secretă”, care acţionează nu doar împotriva opoziţiei politice, dar şi împotriva propriilor cetăţeni, semănând fărădelegi şi dezmăţ! Protestul nostru civic şi paşnic este îndreptat spre restabilirea legalităţii şi dreptăţii în ţara noastră. Vom continua să protestăm până regimul va pleca definitiv! Afară!”, a declarat vice-preşedintele Partidului Nostru, Ilian Caşu.

„Cu toţii aţi fost martori cum, la comanda guvernării, Partidul Nostru a fost eliminat din cursa pentru alegerile parlamentare. Mai mult de 60 de activişti au fost persecutaţi în acea perioadă. Eu, personal, au fost printre membrii partidului, arestaţi la comanda regimului de guvernare! A trecut mai mult de jumătate de an, însă nici acum nu există rezultate ale investigaţiei acelor fărădelegi. Nimeni nu a fost sancţionat, iar procurorul care a fost implicat nemijlocit în executarea comenzilor politice, pur şi simplu a fost transferat la procuratura militară, mai departe de ochii lumii”, a declarat vicepreşedintele Partidului Nostru, Nicolai Ţipovici.

„Această juntă, care a primit comenzile oligarhilor, a efectuat arestări ilegale a activiştilor politici, care a pus în pericol vieţile copiilor şi femeilor însărcinate în timpul percheziţiilor, trebuie să fie trasă la răspundere pentru crimele comise! Astăzi, continuă să se afle în arest deţinuţi politici, unul dintre care suferă de diabet zaharat, viaţa lui este în pericol fără o asistenţă medicală de calitate. Astăzi, aici au venit sute de oameni pentru a spune „NU!” fărădelegilor. Libertate deţinuţilor politici!”, a mai specificat Ţipovici, fiind susţinut aprig de manifestanţi.

Protestatarii au făcut publice revendicările înaintate guvernării.

„Reamintim regimului că răbdarea poporului este la limită. Ei vor respect din partea autorităţilor, supremaţia legii. Oamenii vor dreptate”, au declarat activiştii.

Potrivit deputaţilor PSRM, care au ţinut discursuri în faţa participanţilor acţiunii de protest, mâine va avea loc şedinţa Biroului Permanent al Parlamentului, la care se va examina chestiunea includerii pe ordinea de zi a şedinţei plenare a Parlamentului a iniţiativei privind demisia persoanelor cu funcţii-cheie în stat.

După finalizarea acţiunii de protest în faţa Procuraturii Generale, coloana de manifestanţi a plecat spre sediul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.