„Interceptarea” le va ieşi pe gît: Consilierii din Bălţi au solicitat Procuraturii sancţionarea persoanelor implicate în înregistrarea şedinţei fracţiunii PN

31 Ianuarie 2018 3.484

Consilierii municipali din Bălţi s-au adresat Procurorului General, Eduard Harunjen cu solicitarea de a intenta un dosar penal pe faptul înregistrării audio ilegale a şedinţei fracţiunii PN, „turnată” mass-mediei pro-guvernamentale.

După cum reiese din cerere, în ianuarie, pe site-urile Realitatea.md şi Telegraph.md a fost plasată şi difuzată înregistrarea ilegală a şedinţei de lucru desfăşurată de fracţiunea „Partidului Nostru”. Mai mult, la fel a fost publicat şi interviul cetăţeanului Serghei Pcela, în care acesta a recunoscut că înregistrarea a fost transmisă de el personal.

„Circumstanţele descrise supra denotă încă o dată aplicarea metodelor de şantaj politic asupra aleşilor locali din fracţiunea „Partidului Nostru”, fapt care contravine principiilor statului de drept”, se arată în cererea depusă.
Consilierii susţine că acţiunile persoanelor care au interceptat ilegal şedinţa de lucru respectivă cad sub incidenţa normei penale şi sînt pasibili de tragerea la răspundere penală în baza articolelor 177 („Încălcarea inviolabilităţii vieţii personale”), 178 („Violarea dreptului la secretul corespondenţei”), 259 („Accesul ilegal la informaţia computerizată”) şi 260 („Producerea, importul, comercializarea sau punerea ilegală la dispoziţie a mijloacelor tehnice sau produselor program”) prevăzute de Codul Penal.
Acesta nu este primul caz cînd membrii „Partidului Nostru” se dovedesc a fi ţinte ale „interceptărilor” ilegale. În vara anului 2017, şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari a învinuit activistul PN de tentativa organizării unor provocări în cadrul protestelor. Drept dovadă a învinuirii, IGP a prezentat o înregistrare audio a discuţiei telefonice a activistului care a fost însă, ulterior, ştearsă.