Procurorul lui Plahotniuc s-a închis de la avocatul lui Usatîi

22 Decembrie 2016 1.282

Liderul ”Partidului Nostru” este judecat de către fostul jurist al Partidului democrat: părții apărării nu i se permite să prezinte probe.
Judecătorul Sergiu Bularu, fostul jurist al Partidului democrat, consideră drept ”neîntemeiată” cererea avocaților de a îi audia pe David Davitean și Valeriu Malarciuc. Ședința respectivă a avut loc astăzi, 22 decembrie. Astfel, potrivit avocaților, atît Davitean, cît și Malarciuc sunt influențați pentru a depune mărturii necesare regimului.

Ședința a fost închisă pentru presă, despre ce, într-un mod grosolan, a anunțat jurnaliștii judecătorul Sergiu Bularu. După ce reprezentații presei a ieșit din sală, procurorul Vitalie Busuioc a încuiat sala. Prin urmare, avocata Angela Istrate, pentru a întra în cabinet, a așteptat pînă ce Busuioc va deschide ușa. Pentru acest fapt el a fost numit în glumă de către activiștii partidului drept ”asistent”.

 

Potrivit avocatului Ivan Cerga, instanța a respins cererea avocaților de a îi audia pe David Daviten, Valeriu Malarciuc și Ceban, ”despre care, din presă, se cunoaște că ei sunt influențați, însă judecătoria a considerat că cererea noastră este nefondată”.

Totodată, Cerga a declarat că în pofida faptului că avocații au fost citați pentru examinarea unei cereri, deja în cadrul ședinței ei au fost înștiințați că va fi examinată și o altă cerere, privind ilegalitatea reluării dosarului penal împotriva lui Usatîi.

”Avînd în vedere că am fost lipsiți de posibilitatea de a prezenta probele noastre Davitean, Ceban și Malarciuc, vor fi prezentate și alte probe”, a declarat Cerga, menționînd că următoarea ședința de judecată va avea loc pe 28 decembrie.