Îndemnul lui Usatîi către președinte: Haideți să-l băgăm pe Plahotniuc sub saltea!

01 Februarie 2017 874

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, l-a îndemnat pe șeful statului să facă front comun cu toate forțele sănătoase ale societății pentru a lichida regimul lui Plahotniuc. Despre aceasta Usatîi a declarat în cadrul unei transmisiuni online pe pagina sa de Facebook.

 

Liderul „Partidului Nostru”, din nou, a subliniat că autoritățile încearcă ca și mai înainte să dezbine societatea: „Mie îmi este dureros să urmăresc cum oamenii au fost dezbinați. Între noi încearcă să ridice un perete din beton”.

Cu toate acestea, Renato Usatîi și-a exprimat disponibilitatea de a fi intermediar între președinte și forțele de dreapta: „aș putea fi în rol de intermediar care va vorbi cu cei de pe eșichierul de dreapta”.

Usatîi a îndemnat locuitorii Moldovei să pună capăt neînțelegerilor geopolitice, „ori, cu toții sîntem cetățenii aceleași țări”. „Niciun politician nu trebuie să decidă, doar oamenii care înainte de asta trebuie să fie informați. Iar astăzi noi trebuie să ne unim pentru a răsturna această „huntă”, astfel ca în Moldova să apară instanțe, procurori și polițiști normali”.

„Plahotniuc acum încearcă să demonstreze partenerilor europeni că el luptă pentru integrarea europeană. Europenii și americanii însă au înțeles cine este Plahotniuc. Ei înțeleg perfect că lăsîndu-l pe Plahotniuc, vor îngropa definitiv ideea integrării europene”, a adăugat el.

„Plahotniuc admite aceeași greșeală pe care a făcut-o și Filat. Ziua el este pro-european, noaptea pro-rus, iar de sărbători – pro-american. Vă asigur că această tendință nu va duce la nimic bun”, a declarat Usatîi.

Liderul „Partidului Nostru” consideră că președintele Moldovei are „șansa unică de a mătura regimul de guvernare”. „Eliminați tema geopolitică. Haideți să consolidăm societatea, întrucît cu aceste mașinații Plahotniuc îl bagă pe Dodon sub saltea, iar eu consider necesar să-l băgăm sub saltea pe Plahotniuc și doar unindu-ne vom putea realiza asta”, a declarat Usatîi.