Primarul din Merenii Noi, Anenii Noi, Andrei Druzi, a intrat în greva foamei, în semn de protest față de fărădelegile comise de consilierii locali

20 Ianuarie 2021 2.578

Primarul din satul Merenii Noi, Anenii Noi, a intrat în greva foamei, în semn de protest față de fărădelegile comise de unii consilieri. Andrei Druzi acuză aleșii locali de blocarea tuturor inițiativelor sale pentru a-i sabota activitatea și într-un final, pentru a-l discredita în fața sătenilor, care și-au dat votul pentru el la alegerilor locale din 2019.
Andrei Druzi a declarat astăzi într-o înregistrare video pe Facebook că de fapt, conflictul a început de la o întreprindere municipală, pentru care aleșii locali au cerut efectuarea unui audit. În urma verificărilor, directoarea întreprinderii a demisionat, iar acum activitatea acesteia este blocată.

“Mai mulți consilieri locali s-au adresat la mine cu rugămintea de a găsi o companie de audit care să facă verificări la întreprinderea municipală “Servcom”. Nu a fost ideea mea, ci a consilierilor locali, care au și purtat discuțiile cu reprezentanții companiei. În urma negocierilor, directorul întreprinderii municipale a demisionat, iar consilierii locali mă învinuiesc pe mine de faptul că aceasta a plecat din funcție. În prezent, activitatea întreprinderii este blocată”, a declarat Andrei Druzi într-un video, pe Facebook.

Potrivit primarului, din cauza blocării activității întreprinderii care este prestatoare de servicii de apă și canalizare, câteva străzi din sat au rămas fără apă. Totodată, din cauza temperaturilor scăzute, a existat pericolul înghețării conductelor. Edilul spune că din fericire, sătenii au semnalat problema la timp, iar el a reușit să o soluționeze.
“Muncitorii au deconectat pompele, ca un act de sabotaj, care va fi discutat mâine în cadrul comisiei administrative”, a spus Andrei Druzi.

Primarul mai declară că tot din cauza consilierilor locali nu poate aduce în sat investitori. În ultima încercare obstrucționată este vorba de un agent economic care a vrut să investească în localitate 2 milioane de euro. Aleșii locali s-au opus când a venit vorba de oferirea în arendă a unui lot de pământ, pe care întreprinderea a vrut să deschidă un parc de panouri fotovoltaice. Astfel, satul a pierdut aproximativ 200 de mii de lei, care anual puteau ajunge în bugetul localității, pentru arendă
Andrei Druzi califică acțiunile aleșilor locali drept o încercare de intimidare a sa și de discreditare în fața localnicilor. Drept urmare, în semn de protest, el a declarat greva foamei. Andrei Druzi este primar în satul Mereni Anenii Noi din partea Partidului Politic “Partidul Nostru”.