Primărița orașului Drochia, nedumerită de decizia autorităților de a ține grădinițele închise: “Și care-i logica?”

29 Mai 2020 2.373

Primărița orașului Drochia s-a arătat nedumerită de decizia autorităților centrale de a ține grădinițele închise din moment ce părinții au revenit la muncă și, în mod firesc, contactează cu cei mici.

“Și care-i logica? În condițiile în care toți au revenit la munca, părinții contactând zilnic la serviciu cu diverse cercuri de oameni și revenind seara in familie la copii, oare nu tot sunt supuși riscului? Terenurile de joacă sunt arhipline de copii, copii fără supraveghere lăsați acasă, pentru ca parintii trebuie sa muncească pentru a-i întreține… unde e riscul mai mare la Gradinita ? Oare? Acum chiar se joaca cu viața copiilor…”, scria revoltată pe Facebook Nina Cereteu.

Decizia potrivit căreia instituțiile de educație timpurie nu-și pot relua activitatea a fost luată la o ședință de lucru a reprezentanților Primăriei Chișinău și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Ministrul Igor Șarov a declarat atunci că, „decizia privind redeschiderea grădinițelor va fi analizată doar în funcție de evoluția situației epidemiologice din Republica Moldova, atunci cînd riscul infectării va fi diminuat”.