Primăria orașului Drochia implementează proiectul „Bugetul Meu”

25 Mai 2021 1.876

Locuitorii orașului Drochia sunt mai implicați ca niciodată în soluționarea problemelor locale. Implementarea de către autorități locale în comun cu societatea civilă a proiectului „Bugetul Meu” a determinat cetățenii și locuitorii din Drochia să constituie grupuri de inițiativă și să solicite bani din bugetul local pentru proiecte mici de infrastructură.

Pentru acest an Primăria orașului Drochia a alocat suma de 100 de mii de lei în vederea finanțării proiectelor depuse de grupurile de inițiativă.

Implementarea acestor proiecte va fi efectuată de membrii grupurilor de inițiativă și Coaliția Locală, formată din reprezentanți ai societății civile.

Locuitorii orașului salută decizia autorităților locale de a implementa proiectul Bugetul Meu.

Grație acestui proiect într-o curte din centrul orașului va fi modernizat sistemul de iluminare stradală.

Potrivit experților proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, cetățenii vor deveni mai interesați de felul în care sunt gestionați banii publici.

Proiectul este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania), Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Asociația Obștească “Caroma Nord” în calitate de partener în regiunea de nord a RM, primăria orașului Drochia și asociația obștească ”Univers”, în calitate de partener local.