Primarul de la Vulcănești a făcut o comparație între ceea ce a făcut Usatîi pentru oraș și ceea ce nu a făcut Dodon

06 Octombrie 2020 1.619

Primarul orașului Vulcănești Victor Petrioglu a povestit, într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook, despre cum Igor Dodon nu și-a îndeplinit principalele promisiuni făcute atât față de locuitorii acestui oraș, cât și față de oamenii din toată Autonomia găgăuză. Printre acestea se numără reparația Casei de Cultură, declararea limbii ruse a doua limbă de stat, precum și pachetul de inițiative legislative pentru UTA Găgăuzia.

Igor Nicolaevici, ați promis că limba rusă va fi a doua limbă de stat în Republica Moldova. Acest lucru, însă, nu a fost făcut. Unde este renovarea Casei de Cultură din orașul Vulcănești pe care ați promis-o? Anul trecut, v-ați dat cuvântul de onoare în calitate de președinte că în 2019 va începe reparația capitală a Casei de Cultură. Suntem în anul 2020, dar lucrările de reparație nici măcar nu au început. Unde sunt cele trei proiecte de lege pentru Autonomia Găgăuză pe care ni le-ați promis? Unde este retransmiterea  posturilor TV rusești pe teritoriul Republicii Moldova pe care, de asemenea, ne-ați promis-o? Ați permis în 2019, de Ziua orașului nostru, dezbinarea locuitorilor în două tabere”, a declarat primarul orașului Vulcănești, Victor Petrioglu.

 

Pentru comparație, Victor Petrioglu a enumerat realizările liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, pentru orașul Vulcănești. 

Printre ceea ce a făcut Renato Usatîi, care încă nu este președintele Republicii Moldova, se numără: amenajarea în 2015 a terenului de joacă pentru copii și mobilarea, în 2019, a grădinițelor. În 2016, 2017 și 2020 a acordat, cu ocazia Zilei orașului, pavaj pentru câte o suprafață de două mii de metri pătrați. Am enumerat pe degetele de la o mână ceea ce a făcut pentru noi Renato Usatîi, care încă nu este președintele Republicii Moldova. Vă las pe dumneavoastră să vă enumerați realizările în calitate de șef de stat”, este îndemnul primarului orașului Vulcănești Victor Petrioglu către Igor Dodon.