Primarul orașului Vulcănești: Oamenii sunt obligați sub semnătură să iasă la întâlnirea cu Dodon

06 Octombrie 2020 1.730

Susținătorii lui Igor Dodon îi obligă pe oameni să își ia angajament în scris că vor merge la întâlnirea electorală cu acest candidat la prezidențiale, planificată pentru marți, 6 octombrie. Despre aceasta a anunțat primarul orașului Vulcănești din UTA Găgăuzia, Victor Petrioglu, într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

 

Potrivit primarului, încă de aseară, îl sună oameni revoltați care, în mod categoric, nu sunt de acord cu această abordare și consideră că este inacceptabil ca locuitorii orașului să fie scoși cu forța la întâlnirea cu Dodon. Mai exact, este vorba despre angajați din sfera bugetară, întreprinderi și organizații subordonate administrației raionale, din instituțiile descentralizate sau cele care prestează servicii cu privire la instalațiile de gaze naturale.

 

De aseară, foarte mulți oameni mă sună și îmi spun că sunt obligați sub semnătură ca să participe la întâlnirea de astăzi. În plină pandemie, aceștia intenționează să organizeze o întrunire electorală amplă pentru candidatul Igor Dodon. Este inadmisibil să scoți oamenii în parc sau acolo unde va avea loc întâlnirea, sub semnătură. Acest lucru este ciudat. Îmi exprim recunoștința pentru curajul de care au dat dovadă oamenii care m-au telefonat”, a menționat Victor Petrioglu.

 

Edilul a mai adăugat că locuitorii orașului Vulcănești sunt de mult timp dezamăgiți de Igor Dodon, care nu și-a îndeplinit principalele promisiuni pe care le-a făcut în calitate de șef de stat.

 

Igor Nicolaevici, am sperat că veți veni și veți face ordine în rândul Partidului Socialiștilor din orașul Vulcănești, având în vedere că în adresa dvs. au făcut apel colectivul primăriei, al Întreprinderii municipale a gospodăriei locativ-comunale și cei ai „Apă-canal”. Dezordinea pe care au făcut-o susținătorii dvs. în orașul nostru este inacceptabilă pentru activitatea unui partid care se află la putere. Ați promis că limba rusă va fi a doua limbă de stat în Republica Moldova. Acest lucru, însă, nu a fost făcut. Unde este renovarea Casei de Cultură din orașul Vulcănești pe care ați promis-o? Anul trecut, v-ați dat cuvântul de onoare în calitate de președinte că în 2019 va începe reparația capitală a Casei de Cultură. Suntem în anul 2020, dar lucrările de reparație nici măcar nu au început. Unde sunt cele trei proiecte de lege pentru Autonomia Găgăuză pe care ni le-ați promis? Unde este retransmiterea  posturilor TV rusești pe teritoriul Republicii Moldova pe care, de asemenea, ne-ați promis-o? Ați permis în 2019, de Ziua orașului nostru, dezbinarea locuitorilor în două tabere”, a mai spus primarul orașului Vulcănești, Victor Petrioglu.