Primarul din Cantemir a semnat acordul de înfrățire a orașului cu raionul Cantemir din regiunea Voronej

19 Decembrie 2019 1.204

Orașul moldovenesc Cantemir s-a înfrățit cu raionul Cantemir din regiunea Voronej, în urma unui acord semnat de primarul, Roman Ciubaciuc cu președintele raionului cu același nume din regiunea Voronej. S-a întâmplat după ce Ciubaciuc a vizitat regiunea în cadrul zilelor dedicate Moldovei.

“În Moldova, anul 2019 i-a fost dedicat lui Dimitrie Cantemir, numele căruia îl poartă și orașul nostru. Cantemir a fost un mare cărturar, domnitor al Moldovei, destinul căruia a fost legat și de raionul Cantemir din regiunea Voronej. De aceea, actul de înfrățire are o importanță deosebită pentru noi și sperăm că va contribui la dezvoltarea relațiilor pe diferite dimensiuni”, a declarat primarul orașului, Roman Ciubaciuc.

Președintele raionului Cantemir a spus la rândul său că momentul reprezintă un mare pas înainte și că agricultura va deveni un domeniu prioritar în cadrul relațiilor bilaterale.

„Regiunea noastră este una agricolă și, în ciuda extremelor, am devenit lideri în ceea ce privește producția și randamentul unor culturi. În perioada sovietică, am colaborat cu Moldova în ceea ce privește semințele, apoi am obținut soiuri și culturi excelente. Am dori să reînnoim relațiile în zonele de creștere a porumbului, de floarea-soarelui și a altor culturi. Procesarea fructelor și legumelor, și, eventual, schimbul de personal, este o latură deosebit de interesantă pentru noi”, a declarat Vladimir Pokusaev, președintele raionului Cantemir.

Din componența delegației care a participat la semnarea documentului au mai făcut parte vicepreședintele regiunii Voronej, Victor Loghinov, șeful diasporei moldovenești din Voronej, Carolina Vetrova, dar și ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguța.