PRIMARUL O. DROCHIA: AVEM MULȚI MINIȘTRI CU ȘCOLI LA HARVARD, CARE SUNT FOARTE DEPARTE DE REALITĂȚILE ȚĂRII

01 Noiembrie 2019 1.380

Noua guvernare trebuie să înțeleagă mai bine realitățile țării, iar stabilitatea politică este crucială pentru dezvoltarea țării. Declarații în acest sens a făcut Nina Cereteu, primarul ales al o. Drochia, la postul local BTV din Bălți.

„Noi parcă am fi întotdeauna pe un butoi cu pulbere. Investitorii străini nu vin pentru că nu există stabilitate. Iar cei care au totuși curajul să vină se ciocnesc de situații care îi fac să plece”, a declarat Nina Cereteu.

Edilul de Drochia a menționat că deși s-au adus acuzații la adresa fostei guvernări, care a admis multe de monopoluri și scheme, după venirea noii guvernări nu s-a schimbat nimic.

„Au plecat unii și au venit alții, iar bani cum nu au fost așa și nu sunt”, a declarat Nina Cereteu, acuzând că majoritatea concursurilor pentru funcțiile-cheie în stat au fost dubioase și nu au dat rezultatele la care se așteptau cetățenii.

Nina Cereteu a îndemnat membrii Guvernului să vină mai des în teritorii pentru a înțelege mai bine realitățile din țară.

„Avem miniștri cu școli la Harvard, dar foarte departe de realitățile pe care le avem noi în localități. Ar fi foarte bine dacă miniștrii ar merge, prin rotație, în mai multe localități din țară, să vadă, timp de o lună, cum se descurcă un primar și cum facă față situației oamenii cu pensiile și salariile pe care le oferă statul”, a declarat Nina Cerereu.

Amintim că Nina Cereteu a câștigat funcția de primar, la 20 octombrie, din primul tur de scrutin cu circa 64% din voturi. Nina Cereteu este la al doilea mandat de primar al orașului Drochia.