Renato Usatîi către Maia Sandu: schimbările o să se vadă numai dacă o să bateți cu pumnul în masă

26 Septembrie 2019 764

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, consideră că reformele pornite în justiție de actuala guvernare nu dau roade pentru că-i nevoie de acțiuni energice, neordinare și nu de „vorbe frumoase”.

„Maia Sandu și-a exprimat astăzi îngrijorarea față de rezistența sistemului judecătoresc creat de Plahotniuc. I-am avertizat din start pe cei din noua guvernare că acest lucru se va întâmpla și le-am recomandat să nu-l îngroape înainte de vreme pe Plahotniuc. Le-am cerut măsuri urgente și radicale, le-am și oferit soluții, documente, inclusiv la care ei nu aveau acces. Le-am tot explicat în ultimele luni că vorbele frumoase n-ajută și că este nevoie de dictatura legii”, a scris Usatâi pe pagina sa de Facebook.

Liderul „Partidului Nostru” ironizează pe seama acțiunilor prim-ministrului.

„Maia Sandu a ales însă să lupte cu această hidră pe Facebook și din birourile comode de la Guvern. Nu este eficient, vă mai repet. Trebuie în sfârșit să dați dovadă de curaj și să bateți cu pumnul în masă ca să nu le permiteți partenerilor de coaliție să acționeze după metodele lui Plahotniuc”, a adăugat acesta.

În contextul raportului Maiei Sandu cu ocazia celor 100 de zile de activitate ale actualei guvernări în care prim-ministrul afirma că a preluat o țară ca o „corabie în derivă” și „stăpânită de șobolani”, Usatâi menționează că deși „au fugit șobolanii, este o problemă mai serioasă – echipajul se răscoală”.

Reamintim că premierul Maia Sandu a acuzat astăzi inițiatorii Adunării Generale a Judecătorilor că ar intenționa să blocheze activitatea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și, drept urmare, și reforma anunțată de Guvern în domeniul justiției. drept urmare, și reforma anunțată de Guvern în domeniul justiției.