Reacția Partidului Nostru la completarea echipei de consilieri ai lui Dodon cu un individ cu trecut penal

21 Ianuarie 2020 2.675

Noul consilier prezidențial în domeniul administrației publice locale și dezvoltării regionale, Ghenadie Iurco, a fost condamnat în 2009, în perioada mandatului de primar de Sângera, pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Despre aceasta, membrii Partidului Nostru, Ilian Cașu și Elena Grițco, au vorbit într-un live pe Facebook.

“În 2006 pe când Iurco era primar de Sângera, împreună cu un grup de persoane, în care au intrat și rude ale sale, au furat prin scheme frauduloase de la întovărășirea pomicolă “Tracom” 10 terenuri de pământ. Pe acest caz a fost intentat un dosar penal. S-a constatat că cu implicarea lui Iurco, care deținea funcția de demnitate publică, au fost furate terenurile de la oameni care aveau dreptul de a le privatiza”, a declarat Grițco, care a dat citire deciziei judecătorilor.

Grițco, membru al Consiliului municipal Bălți, a mai adăugat că Iurco a primit o amendă de 900 u.c., care în acea perioadă constituia 180.000 de lei și a primit interdicția de a deține timp de trei ani funcții de demnitate publică.

“Iată un astfel de consilier și-a cumpărat domnul Dodon. De fapt, ceea ce se întâmplă în țara noastră este trist, pentru că anume astfel de oameni vor da sfaturi și recomandări în domeniul administrației publice locale și dezvoltării regionale. Halal de așa consilieri. Mă adresez primarilor: nu ascultați recomandările acestui om, pentru că este un hoț și un penal. Avem acte, pe care le vom publica, pentru ca toată lumea să vadă ce fel de oameni intră în echipa prezidențială”, a spus Grițco.

“Am mai spus că echipa lui Dodon se confruntă cu o criză majoră de specialiști care să poată fi numiți în funcții înalte. Iar cazul lui Iurco vorbește despre coaliția, prietenia, binomul PDM PSRM, care a existat până în 7-8 iunie. Acest caz nu este singurul. Premierul Chicu a fost ministru în perioada guvernării lui Plahotniuc, Dumbrăveanu – ministrul Muncii, portofoliu controlat de PDM. Statul rămâne capturat. Oamenii din fruntea celor mai importante instituții rămân aceeași. S-a schimbat doar persoana care le ține în mâini. În locul lui Plahotniuc e Dodon”, a subliniat membrul Partidului Nostru, Ilian Cașu.