Poliția l-a reținut pe un susținător al lui Renato Usatîi pentru că a refuzat să-l trădeze pe primarul de Bălți. Reținutul a reușit să înregistreze o adresare video

26 Octombrie 2016 1.093

Directorul Întreprinderii municipale Bălți „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” (DRCD), Serghei Pcela, a fost practic, luat în captivitate, deși formal aceasta se numește prin termenul juridic „reținut”. Lui Pcela i-a fost incriminat faptul că el chipurile ar fi ars pe teritoriul întreprinderii deșeuri fapt prin care a „înrăutățit” situația ecologică în oraș. Însăși directorul susține că gunoiul pe teritoriul său a fost aprins de polițiști veniți cu o mașină de culoare albă, înmatriculată în Sîngerei, după care au chemat echipa de filmare Publika TV. Apropo, tot ea a fost și la Direcția de urmărire înaintea tuturor. Postul de televiziune „BTV” a fost informat despre reținerea lui Serghei Pcela chiar de el însăși. De unde însă au aflat jurnaliștii postului de televiziune al lui Plahotniuc, rămîne doar să ghicim.

Serghei Pcela s-a remarcat printr-o luptă activă cu așa-numita „mafie a deșeurilor, care a fost lăsată în oraș de fosta guvernare. Amintim că întreprinderea DRCD s-a ocupat de colectarea gunoiului măturat pe străzi în locul firmei care a concesionat serviciul, care activa sub protecția lui Plahotniuc. Potrivit primarului Renato Usatîi, timp de un an, această decizie a permis economisirea a 17 milioane de lei. Aceștia sînt 17 mln. care nu au ajuns pe mîna mafiei deșeurilor, ci au rămas în bugetul municipal.

Serghei Pcela știa despre faptul că se planifică reținerea sa. Pe parcursul ultimului timp, funcționari înalți ai Comisariatului de poliție Bălți îi spuneau despre faptul că trebuie să se întîlnească cu ministrul Afacerilor Interne. Pcela a fost, de asemenea, informat că trebuie să iasă într-o conferință de presă pentru denigrarea lui Renato Usatîi. În caz contrar, cauza fabricată pentru aprinderea gunoiului va fi pusă în aplicare. El a refuzat. Înainte de reținere, Pcela a reușit să înregistreze o adresare video.