Poliția a aplicat forța în adresa candidatului la funcția de președinte Dumitru Ciubașenco

24 Octombrie 2016 1.016

Incidentul a avut loc în momentul în care Ciubașenco a încercat să intre în clădirea Judecătoriei sectorului Centru, unde au loc audierile privind solicitarea procurorului Vitalie Busuioc privind reținerea liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit lui Ciubașenco: „Noi cu greu am intrat în clădirea instanței. De jur împrejur este poliția, chiar și pe mine, în calitate de candidat la funcția de președinte, nu au vrut să mă lase. În legătură cu aceasta, la intrarea în clădire am avut o confruntare cu mascații”.

Chiar dacă Ciubașenco este candidat la funcția de președinte al Moldovei, poliția a încercat să se opună accesului său liber în clădirea Judecătoriei. La fel, camerele video au surprins momentul cînd poliția a aplicat forța față de activiștii „Partidului Nostru”.

Între timp, forțele speciale ale poliției au fost atrase spre clădirea instanței încă de dimineață. Atunci angajații poliției au interzis conducerii „Partidului Nostru” intrarea în clădire, argumentînd refuzul printr-un ordin, dat în formă orală.