Cadouri și concerte de Ziua orașului! Usatîi a unit Basarabeasca, Dondușeni și Fălești printr-o „ștafetă” de sărbătoare

24 Mai 2016 1.280

Reportaj fotografic de sărbătoare – cum locuitorii din Basarabeasca, Dondușeni și Fălești au marcat Hramurile orașelor!

 

De ziua Sfîntului Nicolae, marcat pe 22 mai, au sărbătorit hramurile un șir de orașe și sate din Moldova unde primari au fost aleși reprezentanții „Partidului Nostru” – capitala de nord a Moldovei, municipiul Bălți, orașele Basarabeasca, Dondușeni, Fălești, precum și satul Chetriș din raionul Fălești.

Un dar special către cei 595 de ani ai municipiului Bălți a fost o autoutilitară multifuncțională de model „Volvo”, pe care primarul municipiului Renato Usatîi a procurat-o pentru capitala de nord a țării din resursele proprii. Această autospecială ultramodernă în valoare de 150 de mii de euro curăță carosabilul și gurile de scurgere cu utilizarea celor mai noi tehnologii în bază de vid.

Continuînd „ștafeta” de sărbătoare, dedicată hramurilor orașelor marcate în această zi, Renato Usatîi a oferit pentru aceste localități cîte un cadou frumos – cîte două mii de metri pătrați de pavaj pentru trotuar, care va înfrumuseța străzile acestor orașe. Iar pentru copii – terenuri de joacă! Au primit daruri și localității Chetriș – un complex de joacă pentru copii.

O atmosferă de neuitat pentru hramul din Basarabeasca, Dondușeni și Fălești au creat și concerte cu participarea starurilor estradei moldovenești, organizate cu susținerea Fundației „Renato Usatîi”. În ospeție au venit Brio Sonores, Catharsis, Ionel Istrati, Nelly Ciobanu și alți artiști. Au încheiat ziua de sărbătoare impunătoare focuri de artificii.

Orașul natal, Fălești, Renato Usatîi l-a vizitat personal, găsind un loc în graficul extrem de încărcat din această zi. El a oferit orașului două mii de metri de pătrați de pavaj pentru trotuarul de lîngă piață, care de mai mulți ani nu a fost reparat. Mai mult ca atît, demonstrînd grija sa pentru veteranii Marelui război pentru apărarea Patriei în fiecare zi, nu doar de 9 mai, Usatîi a oferit cîte două mii de lei pentru cinci mii de veterani originari din Fălești.

Falesti

 

 

Donduseni

Basarabeasca