NINA CERETEU: PRIMARII SUNT PUȘI ÎN SITUAȚIA DE A CERȘI BANI DE LA GUVERN ȘI PARLAMENT

01 Noiembrie 2019 1.017

Primarul nou ales al orașului Drochia din partea Partidului Nostru, Nina Cereteu consideră că autoritățile naționale trebuie să asigure o autonomie reală teritoriilor printr-o descentralizare bazată pe principii echitabile. Ea a făcut declarații în acest sens la postul BTV din Bălți. 

 

„Primarii sunt puși în situația de a cerși bani de la Guvern și Parlament”, a accentuat Nina Cereteu, fiind de părerea că guvernărilor le convine să țină astfel în frâu primarii, făcându-i dependenți de ele.

Nina Cereteu a declarat că, indiferent de culoarea politică, primarii trebuie să facă front comun pentru a fi auziți mai bine de autoritățile centrale și să promoveze mai insistent interesele localităților care i-au ales. 

Primarul ales al orașului Drochia spune că multe dintre competențele delegate Autorităților Publice Locale de Guvern și Parlament nu sunt acoperite financiar, așa cum ar trebui să se întâmple de fapt, conform prevederilor legale. 

„Noi astăzi avem foarte multe competențe delegate fără ca fie acoperite financiar, astfel că fiecare primar este pus în situația să rezolve problemele așa cum poate și cum se pricepe”, a punctat Cereteu.  

Nina Cereteu a fost aleasă pentru al doilea mandat în funcția de primar al or. Drochia. Candidat al Partidului Nostru, ea a învins detașat cu aproximativ 64% din voturi în primul tur de scrutin al alegerilor locale din 20 octombrie.