DE CE ESTE IMPORTANT SĂ MERGEM LA VOT

18 Octombrie 2019 851

Cum fabrica socialiștilor produce materiale compromițătoare

În ultimele săptămâni, Dodon alături de socialiștii săi au testat toate metodele menite să sperie bălțenii și să-i convingă să nu voteze cu Renato Usatîi.

Jonglând cu manipulări, ei l-au numit pe Usatîi „guzgan român”, au vehiculat în mod obraznic faptul că liderul Partidului Nostru ar avea probleme la Moscova, au comandat articole pe diferite site-uri și i-au implorat pe procurorii ruși să-i deschidă lui Usatîi dosare penale. Speriindu-se de principalul lor rival și intrând în panică, socialiștii au lansat o campanie fără precedent de discreditare a lui Usatîi în presa rusă. Au fost alocați bani și resurse enorme. Un val uriaș de materiale compromițătoare murdare au inundat Moldova prin intermediul holdingul media al lui Dodon, prin rețelele sociale și prin fabrica lui de troli.

Tehnologii politici negri ai lui Dodon s-au convins că încă pe vremea când acesta era sub papucul lui Plahotniuc, bălțenii au dezvoltat o puternică imunitate informațională. Nu este deloc ușor să-i prostești, lucru lesne de înțeles din întâlnirile electorale ale lui Usatîi în Capitala de Nord.

Dute-n m…

Anume asta a fost reacția multor bălțeni care primeau pe rețelele de socializare mesaje mincinoase despre Usatîi de la oameni plătiți de Dodon. Textele erau expediate prin ok.ru și vkontakte. Astfel, tehnologii negri de PR încercau să prostească lumea, mințind că Usatîi are probleme cu legea în Rusia, că este legat cu criminalii, că a ajuns în Piața Roșie din Moscova într-un portbagaj.

„Copilul” lui Dodon și Greceanîi, neluat în serios de bălțeni

Candidatul socialiștilor la funcția de primar al mun. Bălți, Alexandr Nesterovschi, un plagiator al președintelui ucrainean Zelenski, a ajuns, în această campanie electorală să cerșească atenția lui Usatîi. El a înregistrat un mesaj video în care îl chema pe Usatîi la un „duel” electoral, încercând astfel să se facă vizibil. Ce să discuți însă cu copilul politic al lui Dodon și Greceanîi? Usatîi a preferat să se dueleze în public cu părinții politici ai lui Nesterovschi, însă aceștia s-au făcut a nu auzi.

După asta, văzând că la întâlnirile cu Usatîi bălțenii continuă să vină cu sutele, socialiștii au apelat la „artileria grea”.

Dosare cusute cu ață albă la Moscova

Încercând să-i convingă pe locuitorii din Bălți că Renato Usatîi are probleme cu legea în Rusia, Dodon a apelat la mentorii săi din Moscova, cerându-le să inițieze urmăriri penale pe numele liderului Partidului Nostru. Nu a obținut însă prea multe. Varianta „om să existe, că se va găsit dosar pentru el” n-a trecut.

Totuși, presa roșie a umflat un nou balon de săpun, speculând pe statutul de martor al lui Usatîi în dosarul presupusei implicări a colonelului Zaharcenko în „Laundromatul rusesc”. Asta cu toate că Zahracenko și Usatîi nu se cunosc și, mai mult decât atât, nu s-au întâlnit vreodată.

Comentând insinuările din presă, jurnalistul rus de la Novaya Gazeta, Irek Murtazin, care a investigat mulți ani subiectul spălătoriei rusești s-a întrebat „Ce a fumat autorul acestei versiuni?” Mai apoi, au fost lansate speculațiile referitoare la verificarea implicării lui Usatîi într-o rețea internațională de contrabandă cu droguri. Este clar că motiv pentru asemenea cercetări poate servi numai un denunț și nu este greu deloc să ne dăm seama cine stă în spatele acestuia.

Potrivit observatorilor, Dodon se teme atât de mult de Usatîi încât nu se sinchisește să recurgă la cele mai dezgustătoare metode, încercând să implice Rusia în aceste reglări de conturi. Jurnaliștii, politicienii și cetățenii afirmă într-o voce că Moldova nu a mai avut parte vreodată de o campanie electorală atât de murdară.

Cât de important este să mergem la vot

Cu toate acestea, socialiștii, care au încercat să știrbească reputația lui Usatiei, să facă din el un monstru, au obținut exact opusul, fortificându-i și mai mult imaginea înaintea alegerilor.

Informațiile compromițătoare, lansate în presa rusă și preluate la greu de holdingul media al PSRM, arată, de fapt, că acestea sunt niște falsuri. În plus, a ieșit la suprafață faptul că susținerea lui Dodon în Rusia nu este atât de mare cum se credea. Dar cel mai important – oamenii nu se mai prind la minciuni, știri false și tertipuri propagandistice.

Așteptările lui Dodon au suferit eșec. După ce a plătit 2,5 milioane de dolari celor mai scumpi manageri de PR din Rusia, liderul neformal al socialiștilor s-a așteptat ca Usatîi și partidul său să fie distruși. Efectul însă a fost de doi bani.

Acum, locuitorii orașului Bălți trebuie să dovedească tuturor că localitatea lor este specială! Să iasă masiv la alegeri și, prin votul lor, să demonstreze că nu se lasă prostiți. Contează fiecare vot.

Orașul Bălți are nevoie de o victorie frumoasă! De o victorie a dreptății și a adevărului asupra minciunii, josniciei și a tehnologiilor murdare.