(VIDEO) RENATO USATÎI A ÎMPĂRȚIT ASEARĂ, LA CONCERTUL DE LA BĂLȚI, PESTE 2000 DE CRIZANTEME

28 August 2019 962

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a urcat aseară din nou pe scena din centrul municipiului Bălți, după aproape 3 ani, în aplauzele a peste 10 mii de oameni, de unde i-a felicitat pe locuitorii „Capitalei de Nord”, dar și pe toți cetățenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenței. El a făcut și o baie de mulțime, împărțind aproximativ două mii de crizanteme doamnelor și domnișoarelor prezente la un concert de excepție organizat cu ocazia aniversării a 28 de ani de independenţă ai Republicii Moldova.

„Am multe emoții, deoarece „datorită” unor „tovarăși” nu ne-am văzut de aproape trei ani. Astăzi sunt acasă, alături de voi. Mă mândresc de cumsecădenia bălțenilor – nu m-au trădat în 2015, în 2018 când au avut loc alegerile noi, nu m-au trădat nici în acest an. Vreau să vă mulțumesc pentru bunătatea, dragostea, corectitudinea dvs,”, le-a spus bălțenilor Renato Usatîi.

Totodată, fostul primar de Bălți a menționat că își cunoaște bine orășenii și știe că aceștia sunt deosebiți. „Eu știu ce doresc bălțenii. Știu că întotdeauna s-au deosebit de alții și voi înțelegeți despre ce este vorba, pentru că întotdeauna la Bălți a fost diferit, întotdeauna a fost corect”, a remarcat fostul edil.

El a dat asigurări însă că niciodată nu va diviza cetățenii și se va comporta ca un „pădurar” al societății. „Niciodată nu am divizat cetățenii. Moldova este un stat multinațional. Voi face tot posibilul ca să unesc societatea. Probabil toți, la fel ca mine, ați obosit să fiți divizați. Ați obosit de faptul că fiecare nouă guvernare încearcă să distrugă ce nu a reușit precedenta. Voi fi pădurarul vostru personal care va alunga din pădure albii, roșii, albaștrii, rozii, indiferent. Voi fi pădurarul care va curăța această țară, pentru că aveți nevoie de aceasta voi, copiii voștri și urmașii voștri”, a declarat Renato Usatîi, care l-a citat în acest context pe marele domnitor Ștefan cel Mare. „Să păstrăm țara pentru generațiile viitoare. Eu, cu capul sus, voi face aceasta toată viața mea”, a promis Renato Usatîi, care, ulterior a împărțit circa două mii de flori doamnelor și domnișoarelor prezente la concert. Cu această ocazie, liderul Partidului Nostru a făcut o baie de mulțime, pe fundalul renumitei piese „Moldova mea” a ansamblului „Tharmis”.

Evenimentul dedicat marcării a 28 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova la Bălți a fost organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Bălți și al Fundației„Renato Usatîi”.

Pe scena din centrul Bălțiului au evoluat cei mai cunoscuți și îndrăgiți interpreți ai estradei naționale: Olia Tira, Ionel Istrati, Adriana Ochișanu, etno-orchestra „Tharmis”, condusă de Valentin Uzun, cu focoasele piese din folclorul balcanic și național. Capul de afiș al spectacolului a fost renumita trupă rock „Zdob și Zdub”, care a încântat cei peste 10 mii de participanți cu hiturile sale „Bunica bate doba”, „Videli noch”, „Moldovenii”. Evenimentul a culminat cu un foc de artificii, pe care organizatorii l-au prezentat drept „premieră pentru Nordul Moldovei”.