Regimul face tot posibilul pentru a-l împiedica pe Usatîi să se ocupe de Primăria Bălți și partid

24 Ianuarie 2017 900

Instanța a amânat din nou judecarea cazului împotriva primarului de Bălți Renato Usatîi. De această dată s-a întâmplat la solicitarea judecătorului Sergiu Bularu, care urmează să ia o decizie privind felul în care avocații lui Usatîi vor avea acces la materialele din dosar.

Este cunoscut faptul că Sergiu Bularu a fost anterior avocatul Partidului Democrat, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Avocații au solicitat în ședința de marți reprimarea măsurii de arest față de clientul lor și anularea intentării dosarului penal pe cazul tentativei de omor.

Potrivit avocaților, în instanță au fost prezentate noi dovezi care atestă faptul că liderul „Partidului Nostru” este nevinovat.

„Procurorul a prezentat materialele din dosarul penal. Totuși, instanța nu a oferit acces către aceste materiale până când ele nu vor fi examinate și va fi decis la care din ele vom avea acces și la care nu. Din acest motiv a fost amânată ședința de judecată”, a declarat avocatul lui Renato Usatîi, Ion Cerga.

În plus, în cadrul acestei ședințe, procurorul Vitalie Busuioc ar fi trebuit să prezinte probe precum că s-a adresat instanțelor din Marea Britanie pentru ajutor în acest caz.

„Din păcate, procurorul a adus trei dosare care conțin materiale pe acest caz, iar acum judecătorul va decide care materiale sunt la solicitarea noastră și care nu. Iar asta din nou va lua timp”, a mai spus avocatul, care a precizat că următoare ședință de judecată va avea loc la 10 februarie.