Plahotniuc nu va obține plecarea lui Usatîi: „Acestui omuleț rău, îi sînt peste puteri”

24 August 2016 836

Transmisiunea live emoțională de luni, de pe pagina lui Renato Usatîi, dedicată în totalitate oligarhului Vladimir Plahotniuc și suitei lui, a reușit timp de o zi să se transforme în citate, doar că holdingul media al „coordonatorului coaliției de guvernare” a ales pentru știrile sale cîteva fraze neînsemnate, pentru a le denatura sensul în titluri scandaloase. „Usatîi pleacă din politică”, scriu aceste surse, deși primarul de Bălți și liderul „Partidului Nostru” a declarat ferm, că chiar dacă și va face cîndva o pauză în activitatea sa politică, atunci doar cu scopul de a-și elibera timpul pentru eliminarea din politică a lui Plahotniuc.

 

Marți, Renato Usatîi a făcut claritate: „Transmiteți tuturor, să nu asculte delirul transmis de aceste surse media – nimeni nu pleacă nicăieri”.

Într-o altă transmisiune de marți seara, Renato Usatîi a subliniat că media-holdingul lui Plahotniuc a mințit și a distorsionat vorbele sale, spuse anterior pe Facebook.

„Canalele lui Plahotniuc și, din păcate, unele site-uri, pe care le respectam și le mai respect încă, pentru că știu că nu sînt ale lui Plahotniuc, transmit știrea „Usatîi pleacă din politică”. O mare rugăminte către toate sursele media: băieți, transmiteți informația concretă”, s-a adresat Usatîi către jurnaliști.

El a repetat ceea ce a spus luni: „Dacă eu voi simți că nu reușesc, că nu-mi ajunge timp pentru lupta cu Plahotniuc și această problemă este legată cu ceea că sînt președinte de partid, că sînt primar al orașului Bălți, atunci eu, posibil, îmi voi sista funcția în partid, funcția de primar de Bălți, pentru a obține sfîrșitul regimului lui Plahotniuc”.

Renato Usatîi a subliniat că eliberarea statului capturat este prioritatea numărul unu, pentru că „astăzi, fără a elibera Moldova, noi nu vom putea să dezvoltăm normal țara noastră”.

Exact în momentul în care politicianul avea transmisiunea pe Facebook, la postul de televiziune Publika TV avea loc o emisiune dedicată lui. „Este de înțeles, cuibul lui Plahotniuc are emoții”, a comentat Usatîi.

„Nu știu, cine vorbește acolo acum, dar cred, că sînt aceeași nemernici care comentează mereu situația din țară, mint buneilor și părinților noștri”, a declarat liderul „Partidului Nostru”.

Comentînd campania informațională lansată în jurul persoanei sale de către presa guvernamentală, precum și bloggerii și analiștii „cu salariu de 2-3 mii de euro”, Renato Usatîi a amintit despre filmul recent apărut pe Internet. Narațiunea în această istorie este construită în așa fel încît, se pare că a fost creată de Partidul Socialiștilor.

Usatîi deconspiră tentativelor PR-iștilor negri a lui Dodon de a-i certa pe liderii opoziției în ajunul alegerilor: „Ieri a fost lansat acest film de 20 de minute, care, de asemenea, a fost pregătit de „plahotniuci”. Acesta este difuzat și astăzi. Mă provoacă pentru ca eu să încep să ies cu îndreptățiri, să încep să-l „bombardez” pe Dodon”.

În aceeași cheie, marți, la canalele apropiate holdingului media au început să apară „știri” despre „motivele” plecării lui Usatîi din politică.

„Ați văzut, au apărut știri și despre ceea că „Usatîi a avut o scăpare emoțională și a decis să plece din politică, pentru că la Moscova a fost luată decizia de a-l susține și finanța de Igor Dodon? Am urmărit atent astăzi și înțeleg ce vor ei să obțină”, a precizat Usatîi.

El a subliniat că, nu va „reacționa la provocările lui Plahotniuc”.

„Noi trebuie să eliberăm Moldova de acest regim, cu eforturi comune. Tot ceea ce face Plahotniuc, toate atacurile împotriva mea și „Partidului Nostru” – sînt încă o dovadă a faptului că eu sînt cel de care Plahotniuc se teme cel mai mult”, a declarat Usatîi.

Politicianul de opoziție l-a numit pe coordonatorul coaliției drept „un omuleț mic, răutăcios și răzbunător”. „Dar eu îi sînt peste puteri”, a mai declarat Renato Usatîi.