Plahotniuc se teme că nu va intra în Parlament

09 Februarie 2017 935

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a renunțat la ideea introducerii circumscripțiilor uninominale, întrucît riscă să nu intre în Parlament.

 

Despre aceasta a declarat în cadrul unei apariții live pe pagina sa de Facebook, care a avut loc miercuri, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

„Plahotniuc s-a ciocnit cu o problemă. El dorea ca toți deputații, toți 101, să fie din circumscripții uninominale, astfel ca niciunul să nu fie pe listă de partid. Doar că, Plahotniuc s-a ciocnit cu o problemă serioasă”, a declarat liderul „Partidului Nostru”.

În acest fel, Usatîi a făcut trimitere la surse din cercul oligarhului, care i-au comunicat că Plahotniuc nu va merge la ceea ca „101 deputați să fie aleși pe circumscripții, dar va fi un sistem mixt, pentru că pe circumscripții uninominale Plahotniuc nu intră în Parlament”.

„Imaginați-vă: candidează el la Nisporeni, la fel ca Shor, din bani furați va cumpăra voturi, va oferi înghețată copiilor, iar pensionarilor detergent. În acest timp, în aceeași circumscripție candidează, de exemplu, fostul ambasador Alexei Tulbure, care de asemenea este din Nisporeni și, spre deosebire de Plahotniuc este curat. În raionul Nisporeni el poate fi susținut atît de cei de stînga, cît și cei de dreapta”, a adăugat Usatîi.
„Imaginați-vi-l pe Plahotniuc, președintele PDM, gospodarul și „coordonatorul” țării, care-i va pierde în circumscripția sa, acolo unde s-a născut și a crescut. De aceea, „plahiș” le-a recunoscut cu tristețe celor din anturajul său că „acești nebuni o vor înregistra pa Maia Sandu sau Andrei Năstase, iar eu ce voi face? Voi veți sta în Parlament, iar eu să conduc din Nobil sau GBC”, a conchis liderul „Partidului Nostru”.