Plahotniuc caută prin Bălți consilieri de vînzare

19 Februarie 2016 1.077

„Stăpînul din umbră” al Moldovei, care și-a supus deja tot Parlamentul, încearcă să corupă puterea în capitala de nord

 

Potrivit liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, oligarhul Vlad Plahotniuc, cunoscut prin metodele sale murdare de cumpărare a deputaților în Parlament și a persoanelor cu funcții înalte de răspundere din Republica Moldova, încearcă să corupă consilierii municipali din Bălți.

„Plahotniuc a transmis 1 000 000 de dolari SUA pentru a cumpăra 10 consilieri municipali în Bălți… E generos omul”, – a scris Usatîi pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

Amintim că, potrivit declarațiilor mai multor experți și activiști civici, anume cu ajutorul banilor, Plahotniuc a format așa-numita „majoritate parlamentară”, determinînd să susțină prin vot candidatura sa la funcția de prim-ministru un număr sufiecient de deputați din diferite fracțiuni parlamentare.

Majoritatea locurilor în Consiliul Municipal Bălți aparțin „Partidului Nostru”, care activează pentru a scoate Moldova din starea de „stat capturat”. Potrivit politologilor, începînd atacul asupra Consiliului Municipal Bălți, Plahotniuc încearcă să slăbească opoziția și să descurajeze valul mișcării protestatare.