Declarația „Partidului Nostru“ cu privire la intențiile regimului Plahotniuc de a dezlănțui un nou război pe Nistru

14 Iulie 2017 6.518

La data de 2 iunie curent, ”Partidul Nostru” a desfășurat o acțiune de protest în fața sediului PDM, cu scopul de a înceta activitatea de implementare neconstituțională a isteriei antirusești de către regimul lui Plahotniuc, care va conduce la subminarea stabilității regionale și la dezghețarea unui conflict armat în Transnistria.

Cu regret, după aceasta, situația s-a înrăutățit și mai mult, confirmînd conluziile ”Partidului Nostru” despre faptul că ”Plahotniuc e un provocator” și ”Plahotniuc înseamnă război”.
În scopul său criminal de a controla și a-și păstra puterea, oligarhul Vladimir Plahotniuc este gata să meargă la o altă crimă împotriva poporului – să provoace vărsare de sînge de pe Nistru, în speranța că „războiul va șterge tot“.

Plahotniuc încearcă, unilateral, să anuleze Acordul privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992. Respingerea acestui document fundamental, grație căruia deja un sfert de secol pe Nistru nu se varsă sînge, este o încălcare a Status quo și revenirea la situația de conflict armat.
Prin provocările în direcția transnistreană, regimul speră să distragă atenția de la planurile tandemului Plahotniuc-Dodon, cele de a renunța la sistemul proporțional de alegeri, păstrarea căruia semnifică moartea acestui regim.

Coordonatorul coaliției de la guvernare va provoca un nou război pe Nistru, sperînd că în acest mod va scăpa de responsabilitatea pentru crimele înfăptuite, pe care le-a comis în timpul guvernării subordonate lui.

În următorul război fratricid – dacă el, Doamne ferește, va avea loc, – vor deceda militari, polițiști și, din păcate, societatea civilă. Infractorii, cei care vor provoca un astfel de război, nu-și vor trimite aici urmașii lor. Dimpotrivă, ei încă vor încerca să profite de acest război, precum au profitat de furtul miliardului din sistemul bancar.
Subjugînd puterea în Republica Moldova, Plahotniuc distruge tot ce atinge. El a omorît Constituția, a nimicit sistemul judiciar și de drept. El distruge actualul sistem electoral, necătînd la protestele opoziției politice, a societății civile și a partenerilor externi ai Moldovei. Astăzi, acest Terminator de Moldova, și-a pus scopul de a distruge pacea de pe Nistru.
”Partidul Nostru” se adresează Misiunii OSCE din Republica Moldova și altor participanți la negocierile formatul ”5 + 2”, privind conflictul transnistrean, să ia măsuri pentru a stopa acțiunile provocatorului Plahotniuc.

Partidul Socialiștilor și liderul său, președintele Igor Dodon, fiind de același acord cu regimul criminal al lui Plahotniuc, cel care se îndreaptă spre un nou război pe Nistru, devin complicii viitoarei infracțiuni deosebit de grave. Prin votul său de anulare a sistemului electoral proporțional, deputații socialiști, în mod automat, păstrează regimul care este gata să aprindă focul în regiune, doar pentru ca Plahotniuc să-și păsteze puterea anticonstituțională.

Viitorul lui Plahotniuc e decis: mai devreme sau mai tîrziu, dar oricum va ajunge pe banca acuzațiilor. Dacă PSRM și președintele Dodon nu vor refuza – deschis și fără echivoc – de la colaborarea cu provocatorul și incendiatorul Plahotniuc, atunci ei vor răspunde în fața legii în calitate de complici, pentru că oligarhul Plahotniuc, cel care a subjugat țara, este inevitabil să scape de interogatoriu.

Chișinău, 14 iulie 2017