Pichet în fața judecătoriei lui Plahotniuc: Libertate lui Nicolai Haciko!

27 Septembrie 2016 1.373

Activiștii „Partidului Nostru” au desfășurat un pichet în fața clădirii Curții de Apel, care astăzi a lăsat în vigoare decizia privind reținerea pentru 30 de zile a activistului „Partidului Nostru”, Nicolai Haciko, în baza unui dosar fabricat. Participanții la pichet au mers la ședința de judecată pentru a-și exprima susținerea față de activistul reținut.

 

După ședință, activiștii au declarat pentru presă că el este unul dintre deținuții politici. Potrivit consilierului local în orașul Vatra Felix Grinku dosarul este unul politic, iar scopul său de bază – nu e doar Haciko, dar și discreditarea candidatului „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubașenco, și liderului formațiunii, Renato Usatîi, în ajunul campaniei electorale prezidențiale.

„Niciun fel de acțiuni de urmărire penală pe cazul său nu au loc. Lui Haciko din prima zi i s-a propus să semneze unele presupuse „mărturii” împotriva lui Renato Usatîi. Noi considerăm că unicul scop al acestui dosar este discreditarea liderului „Partidului Nostru””, a declarat Grinku.

După cum a declarat însăși Haciko, care a reușit să ofere un scurt comentariu pentru presă, dosarul împotriva sa este în subordinea procurorului Lilian Bacalîm, cunoscut prin angajarea sa politică. Haciko a declarat că nu este vinovat, iar dosarul împotriva sa este legat de activitatea sa politică și este o tentativă de a lovi în „Partidul Nostru”.