Mărul otrăvit al democraților: Primari, lăsați „Partidul Nostru”, pentru a deveni „independenți” sau aderați la socialiști

21 Februarie 2017 903

Partidul Democrat controlat de Plahotniuc a lansat o campanie masivă îndreptată împotriva „Partidului Nostru”. În întreaga țară sînt fixate tentative de înspăimîntare și corupere a membrilor formațiunii, astfel ca aceștia să se declare „independenți” sau să adere la Partidul Socialiștilor.

Despre aceasta a anunțat în cadrul unei transmisiuni live, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

„În rezultatul acelor mașinații, pe care le-a organizat și continuă să le organizeze Platohniuc, Ștefan Pirogan, care a stat la baza organizației raionale din Ungheni, fiind consilier raional, a părăsit rîndurile „Partidului Nostru”, declarînd că „liderul partidului se ocupă doar de problemele personale”, a menționat liderul „Partidului Nostru”.

Pirogan însă, după cum i-a citat „argumentele” Usatîi, ar fi atras de posibilitatea de a fi membru al Partidului Democrat, „care mărește pensiile, salariile, luptă cu corupția. Pirogan a plecat la PDM și l-a luat cu el și pe primarul din Agronomovca, pe care eu l-am trimis public prin intermediul Facebook-ului încă acum patru luni”.

Usatîi a comunicat că „bani au fost propuși atunci cînd Plahotniuc își alegea președinții prin toate raioanele”. „Nici într-un raion consilierii „Partidului Nostru” nu au votat pentru candidatura lui Plahotniuc. Au fost propuși bani buni, au fost amenințări. Am informații că asemenea lucruri au loc în întreaga țară”.

„Astăzi, lui Plahotniuc i s-a raportat că începe operațiunea privind lichidarea activelor raionale ale „Partidului Nostru”. De asemenea, i s-a raportat că deja există oameni cumpărați în Găgăuzia. Vreau să aflu cine sînt și să mă uit în ochii acestor oameni”, a adăugat el.

„Mîine ei așteaptă ieșirea unui primar din raionul Sîngerei, la etapa convorbirilor sînt în Șoldănești, Florești. La Fălești cineva le-a promis că primarul va ieși și va fi independent, în Glodeni au loc discuții cu unii primari, la Cimișlia cineva pleacă, la Basarabeasca – aceeași situație. Pe lîngă asta, lui Plahotniuc i-au raportat că din 26 de consilieri ai „Partidului Nostru” la Bălți, au fost prelucrați 6-8 oameni”, a spus Usatîi.

El a menționat că primarilor li se propune să iasă din „Partidul Nostru” declarîndu-se independenți, iar ulterior, în ajunul alegerilor parlamentare să adere la partidul lui Plahotniuc. Cu toate acestea, Usatîi a subliniat că la nordul și sudul țării, democrații le propun să adere la Partidul Socialiștilor.

Usatîi a vorbit și despre sumele care le propun democrații. Astfel, potrivit informațiilor sale, în raioane cifrele variază între 10 și 20 de mii de euro, iar „la Bălți se operează cu cifre mai serioase”. „Acolo se discută cifre de 50-100 de mii de euro pentru un consilier”.

În încheiere, Usatîi a subliniat că „cei care pleacă vor privi nu doar în ochii mei, nu doar a activiștilor noștri, dar și acelor oameni care au votat pentru ei. Ori, oamenii au votat pentru ei ca pentru candidați ai „Partidului Nostru”. Anume de aceasta noi am luat primul loc după numărul de primării”.