„Noua Generație” din două capitale: E timpul să mobilizăm tinerii din toată Moldova!

12 Noiembrie 2018 2.509

Cîteva zeci de tineri din două capitale ale Moldovei – Chișinău și capitala de nord a țării, Bălți – s-au adunat pe 10 noiembrie la o reuniune pentru a discuta problemele de actualitate ale organizației de tineret „Noua Generație” și a stabili sarcinile pentru campania electorală ce urmează.

„Noua Generație” este aripa tînără a „Partidului Nostru”. Cei care au evoluat, au menționat că partidul lui Renato Usatîi poate fi considerată de drept cea mai tînără din Moldova. Iar spre deosebire de alte formațiuni politice, PN își manifestă permanent grija față de generația în creștere. Aceasta este vizibil la Bălți, unde după alegerea în 2015 a lui Renato Usatîi și venirea „Partidului Nostru” la administrarea orașului, a început o muncă temeinică a proiectelor de educație, sportive și culturale. Mai mult ca atît, Renato Usatîi a semnat acorduri cu Moscova, Nijni Novgorod și alte orașe privind colaborarea în domeniul educației și culturii – în speță, abiturienții din Bălți au obținut posibilitatea de a intra la studii în unele facultăți cu renume din Rusia, iar pedagogii capitalei de nord merg cu regularitate la cursuri de calificare la Moscova și Nijni Novgorod”.

Participanții la reuniune consideră că guvernarea își amintește de tineri doar în ajunul alegerilor. Chiar și așa, tînăra generație este într-o stare de apatie politică, ceea ce convine Partidului Democrat condus de oligarhul Plahotniuc. Totuși, pentru schimbări în țară, este necesară implicarea activă a tinerilor în viața socială și politică a țării.

Acum, în fața celor două cele mai mari organizații ale „Tinerei Generații” a fost pusă sarcina mobilizării social-politice a tuturor tinerilor – ceea ce este îndeosebi important luînd în calcul următoarele alegeri parlamentare. Pe lîngă asta, organizațiile din Bălți și Chișinău a „Tinerei Generații” nu intenționează să se oprească doar la activitatea în orașele care le reprezintă, ci planifică să-și susțină colegii din alte raioane ale țării, să desfășoare întîlniri regulate cu activiștii din alte localități și să participe la acțiuni în masă prin toată Moldova.