Nicolai Țipovici la Basarabeasca: Fără investiții, căile ferate nu au viitor

10 Octombrie 2016 899

Actuala guvernare a adus Căile Ferate ale Moldovei la o situația catastrofică, fapt despre care mărturisesc multiplele datorii la achitarea salariilor muncitorilor întreprinderii, iar ieșirea din situația creată este doar una – investiții și o conducere competentă.

Despre aceasta a declarat vicepreședintele „Partidului Nostru”, Nicolai Țipovici în cadrul întîlnirii candidatului „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco, cu alegătorii.

„Se știe că Căile Ferate au primit un credit de 55 de milioane de euro pentru procurarea locomotivelor noi. Despre ce fel de locomotive poate fi vorba, dacă la noi șinele sînt distruse? Ce fel de vagoane vor duce ele, dacă depoul de vagoane din Basarabeasca, din cîte știu eu, timp de jumătate de an nu a reparat niciun vagon?”, a declarat el.

Țipovici și-a exprimat încrederea că și creditul oferit autorităților va fi furat, așa cum aceasta se întîmplă cu împrumuturile oferite regimului lui Plahotniuc.

„O mare parte din bani ei desigur îi vor fura, iar creditul va fi, din nou, pus pe umerii plătitorilor de impozite. Mă doare inima cînd aflu despre datoriile de mai multe luni în privința salariilor, ori în Basarabeasca, în afară de căile ferate, nu există alt domeniu de activitate”, a adăugat el.

În încheiere, Țipovici a subliniat că ieșirea din situația catastrofală în care se află Căile Ferate din Moldova, este doar una – investițiile, care însă nu vor putea fi atrase atît timp cît întreprinderea nu va fi administrată de o conducere normală.

„În timpul actualei conduceri, căile ferate nu au viitor. La etapa actuală este nevoie de un investitor care va restabili ceea ce a fost distrus în ultimii zece ani – căile de acces, infrastructura, electrificarea, înlocuirea vagoanelor”, a încheiat el.