Andrei Năstase: Cazul lui Usatîi ar putea fi o soluţie pentru anticipate

16 Martie 2016 989

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, consideră că propunerea liderului PPPN, Renato Usatîi, de a contesta în instanţa constituţională legalitatea alegerilor din noiembrie 2014 ar fi o soluţie pentru declanşarea alegerilor anticipate. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

 

„Usatîi susţine că are o hotărâre irevocabilă a instanţei de judecată, care îl deculpează că ar fi folosit în campania electorală bani din afara ţării. Anume din acest motiv Usatîi a fost scos atunci din cursa electorală. Nu am văzut această hotărâre, dar dacă este aşa, atunci cred că ar fi o soluţie pentru declanşarea alegerilor anticipate. Curtea Constituţională va trebui să accepte sesizarea lui Usatîi”, a opinat liderul PPDA.

Andrei Năstase consideră că referendumul constituţional pe care l-a iniţiat Platforma DAva avea loc. „Au fost colectate peste 400 de semnături, de două ori mai multe decât prevede Constituţia. Este voinţa poporului şi Parlamentul este obligat să-i dea curs”, a precizat Năstase.

Andrei Volentir, secretarul Comisiei Electorale Centrale, a comunicat că instituţia „se află la etapa de recepţionare a documentelor”. „După ce vom primi toate documentele, vom verifica corectitudinea lor. Dacă va fi totul corect, vom transmite documentele Parlamentului, care va trebui să numească data desfăşurării referendumului”, a spus Volentir.