Ivan Diacov: Este o grozăvie ce se petrece în blocurile alimentare din școli și grădinițe; toți care încalcă trebui trimiși la închisoare

28 Septembrie 2019 1.103

Alimentația copiilor în școli și grădinițe va fi una din principalele priorități ale candidatului Partidului Nostru la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ivan Diacov. Fostul procuror șef se pronunță pentru înăsprirea controalelor și a pedepselor pentru cei care pun în pericol viața și sănătatea copiilor.

În cadrul unei emisiuni la TVC 21, Ivan Diacov a vorbit despre vizita sa și a consilierului municipal Ilian Cașu la liceul „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din sectorul Buiucani al Capitalei. El a declarat că s-a îngrozit de condițiile din blocul alimentar. „Dacă ar învia acum Doina și Ion Aldea-Teodorovici , s-ar cruci. Nu am crezut că poate exista așa ceva în sec XXI. Chiar l-am întrebat pe director – cum de nu sunteți închiși? Este o strășnicie în blocul alimentar – putoare, murdărie”, a declarat Ivan Diacov.

El a precizat că dacă va fi ales primar, va depune toate eforturile pentru a rezolva această problemă. „Au obținut alocarea a 500 de mii de lei. Acolo trebuie cel puțin 1,5 milioane.  I-am promis directorului că dacă voi ajunge primar, dacă va fi necesar voi cerși prin oraș ca să strâng acești bani. Nu se poate așa ceva”, a adăugat candidatul Partidului Nostru

El a menționat că alimentația copiilor și condițiile din blocurile sanitare trebuie să fie o prioritate pentru administrația locală. În acest context, Ivan Diacov s-a pronunțat și pentru înăsprirea penalităților pentru cei care încalcă normele. „Alimentarea în grădinițe și școli trebuie să fie o prioritate. Este necesar un control drastic, iar toți cei care încalcă să fie trimiși la închisoare. Noi și așa avem puțini copii, tot mai puțin copii în școli. Eu după ce am văzut asta nu pot dormi nopțile”, a adăugat Ivan Diacov.

Amintim că în ultimii ani în spațiul public au apărut mai multe scandale legate de condițiile din blocurile sanitare, dar și de calitatea alimentelor și a alimentației, în special în grădinițe. Până acum însă nu există nicio persoană condamnată definitiv în aceste dosare.