Usatîi: „Sincronizăm ceasurile” înainte de a începe o nouă etapă decisivă de luptă

24 Iulie 2016 723

La Chișinău a avut loc ședința activului republican al „Partidului Nostru”

„Astăzi a avut loc ședința activului republican al „Partidului Nostru”. La Chișinău s-au adunat reprezentanții organizațiilor teritoriale din toate raioanele țării, primarii orașelor, consilierii locali”, a anunțat pe pagina sa de Facebook, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. „Sarcina de bază este să coordonăm activitatea echipelor noastre locale, să „sincronizăm ceasurile” înainte de a începe o nouă etapă decisivă de luptă împotriva regimului criminal.

 

Potrivit lui Usatîi, una dintre întrebările de bază a discuțiilor a fost tema alegerilor prezidențiale. „Partidul Nostru” va participa cu propriul candidat, unul puternic, cu care vom lupta pentru victorie”, a spus Usatîi. „Numele nu-l pot spune deocamdată, la fel cum și să încercăm să-i evaluăm ratingul. Pînă cînd nu sînt numiți candidații de bază, niciun fel de sondaje sau ratinguri nu au niciun rost”.

Încă o sarcină importantă, liderul „Partidului Nostru” o consideră activizarea luptei pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. „Să așteptăm pînă în 2018 nu putem, pentru că, cu asemenea tempouri, pe care le are conducerea de vîrf, în 2018 nu va exista nici țara”, asigură Usatîi. „Toți participanții la adunare, liderii echipelor raionale ale „Partidului Nostru”, au susținut decisiv opinia că activizarea mișcării protestatare trebuie să aibă loc în cel mai apropiat timp. Luînd în calcul că împotriva lui Plahotniuc în SUA a demarat o investigație în legătură cu furtul miliardului, în cîteva zile ar putea fi anunțate nume și fapte care vor duce la ieșirea spontană a oamenilor pe străzi. Trebuie să fim pregătiți, pentru că decizia în legătură cu protestele va trebui luată din mers. În orice caz, acțiunile de protest în masă trebuie să se desfășoare la începutul toamnei, înaintea alegerilor prezidențiale”.

„A avut loc o discuție deschisă, sinceră și foarte utilă”, a concluzionat Usatîi. „Impresia de bază – echipele noastre în teritoriu, în întreaga țară sînt pline de energie, sînt determinate decisiv, pregătite în totalitate să se ridice în ofensivă și să învingă. Urmează încă o adunare cu participarea tuturor primarilor noștri pe teme legate de activitatea puterii locale. Sînt convins că și ea va fi productivă și va inspira aleșii noștri. Simțim susținerea oamenilor și știm că Puterea e în adevăr, iar noi vom învinge!”