„Partidul Nostru” solicită regimului să înceteze ponegrirea opoziției prin presa angajată

18 Februarie 2016 778

Formațiunea politică îndeamnă jurnaliștii onești să se distanțeze de media-holdingul controlat de către putere

„Partidul Nostru” a emis o declarație în legătură cu publicarea în mai multe instituții de presă, afiliate guvernării, a materialelor calomnioase cu scopul de a dezinforma publicul și de a descuraja valul de proteste antiguvernamentale în masă.

În declarație se menționează:

 

DECLARAŢIA

partidului „Partidul Nostru” în legătură cu ampla campanie mediatică de defăimare şi dezinformare declanşată de guvernare

„Partidul Nostru” constată cu îngrijorare că a devenit ţinta unei campanii de defăimare şi dezinformare, promovate de guvernare prin mijloacele de informare în masă pe care le controlează. Astfel, pe parcursul unei singure zile, nu mai puţin de 20 de aşa-numite instituţii media au publicat/difuzat mai multe materiale denigratoare în adresa „Partidului Nostru” şi personal a liderului formaţiunii, Renato Usatîi, făcîndu-se totalmente abstracţie de cele mai elementare norme deontologice de care ar trebui să se conducă în activitatea sa un jurnalist şi un mijloc de informare în masă ce se respectă.

Calificăm acest atac mediatic masiv drept o încercare de a compromite „Partidul Nostru” şi acţiunile pe care le întreprindem în fiecare zi împotriva celor ce au uzurpat puterea în Republica Moldova.

Declarăm şi pe această cale că nu ne vom lăsa intimidaţi de astfel de campanii şi că vom continua lupta noastră cu regimul pentru a scoate statul din captivitate şi a-l reda adevăratului lui stăpîn – Poporului Republicii Moldova.

Facem apel către cetăţeni să nu se lase manipulaţi şi dezinformaţi de putere şi de presa pe care o are în dotare şi să ne susţină în continuare în lupta noastră dreaptă cu cei care au acaparat statul.

Totodată, chemăm presa, care e cu adevărat liberă, să se disocieze de mercenarii mediatici, care compromit însăşi noţiunile de „presă” şi „jurnalist”, aducînd grave prejudicii de imagine celei de-a patra puteri în stat.

Chişinău, 18 februarie 2016