Activiştii Partidului Nostru: “Tarifele sunt majorate de hoţii cu salarii de 60-80 de mii de lei!”

06 Octombrie 2015 1.948

Acţiunea de protest a Partidului Nostru, PSRM şi activiştilor „Orăşelului Moldovei”, care a început în dimineaţa zilei de marţi, 6 octombrie în faţa sediului Procuraturii Generale, a continuat la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Sute de participanţi la protest au scandat: „Ajunge să furaţi!”.

„Guvernatorul Băncii Naţionale, Drăguţanu a executat comenzile oligarhilor, aceeaşi ocupaţie o au şi cei din conducerea ANRE. Ei au adus toată populaţia Moldovei la limita sărăciei! Cei, care au fost puşi în fotolii de conducere, primesc salarii oficiale de zeci de mii de lei. Au beneficii şi facilităţi enorme, se plimbă cu maşini de serviciu cu chestiuni personale. Ei trăiesc într-o cu totul altă lume, una comodă şi luxoasă! Niciodată nu vor putea înţelege realitatea în care trăim noi, cetăţenii Republicii Moldova. Noi ştim cum trăiesc ei, ştim cum fură. Îi vom opri! Jos Hoţii!”, a declarat vicepreşedintele Partidului Nostru, Ilian Caşu.

„Stimaţi prieteni, cu toţii am văzut cum au încercat să majoreze nejustificat tarifele în Armenia. Am văzut, cum pe străzile Erevanului a ieşit o ţară întreagă. Protestele au fost organizate în Piaţa din centrul capitalei acestei ţări şi nu au plecat până când nu au obţinut anularea tarifelor majorate. Iar poporul nostru este intimidat, încearcă să ne astupe gura. Ei deja au calculat profitul pe care îl vor obţine. Nimeni dintre ei nu s-a gândit la pensionari cu o pensie de 800 de lei, la oameni care primesc un salariu de 2000 de lei. Le este indiferent, pentru că ei au salarii de 40, 60 şi 80 de mii de lei! Astăzi, indignarea poporului a ajuns la limită. Nu se mai poate de trăit aşa! Jos tarifele!”, a declarat vicepreşedintele Partidului Nostru, Nicolai Ţipovici.

Participanţii acţiunii de protest au cerut cu fermitate, demisia conducerii ANRE. Iniţiativa privind demisia factorilor de decizie ai Agenţiei deja a fost înregistrată în Parlamentul RM. Însă, nici acum nu se cunoaşte dacă vor fi suficiente voturi ale deputaţilor pentru a obţine examinarea acestei chestiuni la şedinţa plenară a forului Legislativ.

Activiştii „Orăşelului Moldovei” au pichetat astăzi şi Primăria municipiului Chişinău. Manifestanţii au exprimat un protest consolidat împotriva înfloririi corupţiei în primărie, protejată de edilul capitalei, Dorin Chirtoacă.

„Primarul ignoră cerinţele locuitorilor oraşului, ignoră consilierii municipali. Oraşul se ruinează, gospodăria degradează, fărădelegile se tot multiplică! Panourile publicitare şi gheretele sunt instalate peste tot, unde vrea primarul. Construcţiile ilegale cresc ca ciupercile după ploaie la fiecare pas. Primarul deserveşte, în exclusivitate, interesele clienţilor Partidului Liberal, iar conducătorii subdiviziunilor primăriei se ocupă de orice, numai nu de obligaţiunile directe ce le revin. Jos Chirtoacă!”, a declarat Ilian Caşu, consilier municipal în CMC în fracţiunea Partidului Nostru.

„Primarul trebuie să ţină minte că imediat ce ne vom răfui cu Alianţa la nivel de guvernare centrale, vom veni după el!”, au promis manifestanţii. Acţiunea de protest a finalizat cu un marş pe străzile Chişinăului până în „Orăşelul Moldovei”. În cadrul marşului, protestatarii au trecut pe lângă orăşelul corturilor Platformei DA, instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Participanţii protestului Partidului Nostru şi PSRM, dar şi activiştii DA s-au salutat reciproc.