„Partidul Nostru”: Judecătorul a trecut de partea procurorului-marionetă a lui Plahotniuc

08 Februarie 2017 912

După cum a declarat vicepreședintele „Partidului Nostru”, Nicolai Țipovici, astăzi judecătorul și-a arătat subordonarea totală față de regimul criminal, trecînd de partea procurorului Busuioc care îndeplinește comanda politică a lui Plahotniuc. Pe 8 februarie, în Judecătoria sectorului Rîșcani a avut loc ședința de judecată în care, partea apărării lui Renato Usatîi a contestat reluarea ilegală a dosarului împotriva liderului „Partidului Nostru”.

„Ceea ce trebuia demonstrat. Astăzi, judecătorul și judecătoria au trecut de partea procurorului”, a spus Țipovici. „Deciziile se iau în comun și din timp. Gorbunțov, care a mințit mii de deponenți în Federația Rusă, iar ulterior a amăgit și oamenii în Moldova și acum se ascunde de justiție, rămîne a fi curat, iar din Renato Usatîi vor să facă vinovatul. Vedem că este o comandă politică. Cu toții înțeleg și văd cum judecătorul trece de partea procurorului. Din păcate, astăzi în țara noastră nu judecătorul ia decizia, ci procurorii în frunte cu așa-numitul coordonator, sau primesc indicații, instrucțiuni, comenzi în oficiul GBC. Din cauza acestor dosare fabricate, Renato Usatîi nu se poate întoarce în orașul Bălți, unde el a fost ales și este primar. Nu poate lucra nici cu oamenii din echipa sa, nici cu poporul, care a votat pentru el. Doar din cauza ceea că procurorii în frunte cu Plahotniuc duc un război deschis împotriva tuturor membrilor și susținătorilor „Partidului Nostru””, a comunicat jurnaliștilor Nicolai Țipovici.

Fostul candidat la funcția de președinte din partea „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubașenco, se arată convins că aceste manipulări au loc inclusiv pentru a-l încurca pe Renato Usatîi de a participa la proteste, care din nou fierb în societatea moldovenească.

„Prin aceste acțiuni de oprimare, guvernarea vrea să demotiveze și să stopeze mișcarea protestatară în Moldova. Ei, pe orice căi, încearcă să sperie oamenii, inclusiv să-l scoată de la conducerea protestelor asemenea lideri ca Renato Usatîi. Plahotniuc a planificat o nouă reformă hoțească. El vrea să înlocuiască sistemul electoral, vrea să desfășoare alegeri pe circumscripții electorale, pentru a controla și viitorul Parlament. Atunci cînd aceste planuri vor începe a fi realizate, aceasta va trezi nemulțumirea cetățenilor, ei vor ieși la proteste. Desigur, regimul, guvernarea este cointeresată ca la aceste proteste să nu participe direct Renato Usatîi. Acesta, la fel, este unul dintre motive pentru care ei continuă să-l urmărească”, a subliniat Dumitru Ciubașenco