„Partidul Nostru” critică politica de discriminare a autorităților față de minoritățile naționale

02 Septembrie 2016 726

Autoritățile au început campania electorală cu o nouă neglijare a drepturilor de bază ale propriului popor, tipărind listele de subscripție pentru candidații la funcția de președinte doar în limba moldovenească.

Vineri, Comisia Electorală Centrală a refuzat să respecte drepturile alegătorilor ruși din Moldova la alegerile prezidențiale din toamnă, refuzînd să elibereze concurenților la alegeri formulare pentru colectarea semnăturilor în limba rusă.

Calificăm formularea responsabililor de la CEC „privind lipsa timpului”, drept o eschivare formală prin care autoritățile încearcă să-și argumenteze politica de discriminare în relație cu propriii cetățeni.

Reieșind din aceasta, solicităm Comisiei Electorale Centrale eliberarea neîntîrziată a listelor de subscripție suplimentare tipărite în limba rusă.

În același timp, atragem atenția structurilor internaționale, precum și observatorilor la alegeri, la acest caz nedemocratic din partea autorităților, și discriminarea pe față a minorităților naționale în alegerile prezidențiale.