Schemă criminală la Portul de stat Giurgiulești, deconspirată de “Partidul Nostru”

22 Aprilie 2021 1.141

De mai mulți ani, la Portul de Pasageri și Mărfuri Giurgiulești funcționează o schemă criminală, prin intermediul căreia un grup de firme private a monopolizat activitatea acestei întreprinderi strategice a statului.

În acte, Portul Giurgiulești figurează ca o structură a Portului Fluvial Ungheni, dar în realitate acesta servește drept paravan pentru scheme criminale care aduc un prejudiciu serios țării noastre.

După publicarea de către „Partidul nostru” a unei investigații, care scoate la lumină abuzurile de la întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova”, un grup de cetățeni s-a adresat la oficiul partidului, pentru a ne comunica că exact același sistem,

cu participarea acelorași firme, este aplicat și la Portul Giurgiulești. Toate activitățile economice care se desfășoară în port sunt monopolizate de aceleași firme.

Concurenții nu au voie să se apropie de port, în care se utilizează scheme frauduloase cu transferuri ilegale de bani pentru presupuse servicii prestate către offshore-uri.
“Partidul Nostru” insistă pe desfășurarea de către autoritățile competente a unei anchete amănunțite la Portul Giurgiulești și includerea subiectului pe agenda Consiliului Suprem de Securitate.

Totodată, cerem atragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovați de ilegalitățile comise la această întreprindere strategică a statului RM.
“Partidul Nostru” consideră că statul trebuie să participe activ la proiecte investiționale în sectoarele strategice ale economiei naționale, să aibă propria bancă de investiții, companii de asigurări și petrol, porturi aeriene și fluviale.

“Partidul Nostru” va investiga în continuare modul în care activează întreprinderile de stat, inclusiv Portul Fluvial Ungheni.