„Partidul Nostru” a depus flori la Capul de pod Șerpeni: Aceasta este istoria noastră pe care trebuie să n-o uităm

09 Mai 2018 4.354

„Partidul Nostru” a depus flori la Capul de pod Șerpeni: Aceasta este istoria noastră pe care trebuie să n-o uităm Conducerea și activiștii „Partidului Nostru” au organizat o acțiune comemorativă dedicată Zilei Victoriei.

Evenimentul care a culminat cu o depunere de flori la Focul Veșnic, a avut loc la Complexul Memorial de la Șerpeni. La acțiune au participat cîteva zeci de activiști ai formațiunii politice.

„Conform tradiției, coloana de automobile a venit la Capul de pod Șerpeni. Aici, în primăvara anului 1944 au avut loc bătălii crunte. Armata sovietică a luat acest cap de pod, ceea ce a jucat un rol important în operațiunea Iași-Chișinău”, a declarat vicepreședintele „Partidului Nostru” Dumitru Ciubașenco.

Potrivit lui Ciubașenco, în această operațiune a căzut fratele bunelului său: „Într-adevăr am găsit numele lui în cartea de memorie”.

„Nouă ne este greu să ne imaginăm acea vreme. A fost o vreme groaznică. Am venit aici să ne închinăm și să cinstim memoria celor căzuți”, a adăugat el. Activistul „Partidului Nostru”, Serghei Biriucov, venit la depunerea de flori împreună cu familia, a spus că a venit să-i comemoreze pe cei căzuți în acest război groaznic.

„Deja al cincilea an consecutiv venim la Capul de pod Șerpeni – este o tradiție veche a noastră”, a spus vicepreședintele formațiunii Nicolai Țipovici. „Aceasta este istoria noastră pe care trebuie să n-o uităm”, a adăugat acesta.

Pe lîngă asta, activiștii regionali ai „Partidului Nostru” au participat la evenimente dedicate Zilei Victoriei, care au avut loc în diferite raioane ale țării.

Cahul 

Fălești

Leova

s. Biruința, r. Sîngerei