Partidul Nostru a adus un omagiu victimelor Holocaustului

27 Ianuarie 2021 1.615

Cu prilejul datei comemorative de 27 ianuarie, Partidul Politic “Partidul Nostru” a adus un omagiu memoriei celor peste șase milioane de victime care și-au pierdut viața în Holocaust. La 76 de ani de la eliberarea prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau, PPPN își exprimă solidaritatea cu supraviețuitorii atrocităților din timpul celui de-al doilea Război Mondial și subliniază că promovarea și protejarea diversității, a drepturilor omului și libertăților fundamentale reprezintă condiția esențială pentru construirea și dezvoltarea oricărei societăți democratice.

„Este o tragedie pe care nu avem dreptul să o uităm. Astăzi, se pare, astfel de atrocități nu se comit, dar totuși, în toată lumea vedem ură rasială, xenofobie și războaie. Episodul dramatic al Holocaustului rămâne o lecție a istoriei naționale și universale care nu ar trebui uitată niciodată, pentru ca astfel de lucruri să nu se producă în viitor”, a declarat Dumitru Ciubașenco.

Potrivit Rezoluției 60/7 din 2005 a Adunării Generale a ONU, anual, la data de 27 ianuarie, se marchează comemorarea la nivel internațional a victimelor Holocaustului. La 27 ianuarie 1945, prizonierii din lagărul Auschwitz – Birkenau au fost eliberați.