“Partidul Nostru” a cinstit memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă din Afganistan

15 Februarie 2021 1.633

Activiștii Organizației Teritoriale Chișinău a Partidului Nostru au depus, astăzi, flori la Memorialul eroilor căzuți în războiul din Afganistan, aducând astfel un omagiu ostașilor căzuți pe câmpul de luptă.

În 15 februarie se împlinesc 32 de ani de la ziua când Uniunea Sovietică a retras ultimele trupe militare din Afganistan, astfel luând sfârşit războiul care a durat 10 ani.

Printre sutele de mii de soldați și ofițeri care au trecut prin teatrul de operațiuni, s-au numărat și peste 12 mii de cetățeni ai Moldovei sovietice. Numele a 301 dintre ei au rămas pecetluite în Cartea Memoriei.

„Am venit aici pentru a aduce un omagiu participanților la războiul din Afganistan, să ne înclinăm lor pentru curajul de care au dat dovadă. Războiul a fost și rămâne o nenorocire, războiul înseamnă sânge, suferință, moarte, numai că, din păcate, războaie au fost și vor mai fi. Ce trebuie să ținem minte atunci când ne amintim de conflagrații, conflicte armate, e cât de prețioasă este pacea, cât de bine trebuie păstrată și, totodată, cinstită memoria celor care și-au dat viața pentru ea”, a spus Dumitru Ciubașenco.