“Partidul Nostru” marchează 5 ani de la înregistrare

27 Februarie 2020 1.920

Pe 27 februarie 2015, după tergiversări repetate, Ministerul Justiției a înregistrat “Partidul Nostru”. Președintele formațiunii, Renato Usatîi, i-a felicitat pe toți membrii și simpatizanții PN cu ocazia jubileului.

El a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj lung în care se spune: “În urmă cu cinci ani, pe 27 februarie 2015, în Moldova a apărut o nouă forță politică – “Partidul Nostru”. Deși organizația activa deja de un an și avea susținerea a sute de mii de oameni, autoritățile refuzau să o înregistreze. Se întâmpla pentru că politicienii acelor timpuri, care, la fel ca niște caracatițe, și-au înfipt tentaculele în toate instituțiile statului, s-au speriat de acest nou suflu de pe arena politică, care și-a propus să curățe Moldova de corupție și să le ofere oamenilor dreptatea mult așteptată.

Puterea noastră era în adevăr, acel deziderat care a stârnit frică și continuă să o facă.

Am fost eliminați din alegeri, liderul, dar și alți oameni din fruntea partidului, simpatizanții formațiunii, primarii, consilierii locali nu au fost lăsați nici o singură zi în pace. Împotriva acestora au fost pornite provocări și zeci de dosare motivate politic. S-a încercat nu doar să se bage frica în oameni, dar și să fie cumpărați. Unii nu au rezistat în fața presiunii enorme și au plecat, alții însă au trecut prin foc și pară, strigând despre nedreptatea care li se face la acțiuni de protest, participând la campanii electorale extrem de dure, lăsându-se arestați, târâți prin instanțe de judecată și supuși unor interogatorii de-a dreptul îngrozitoare. Aceștia, alături de membrii Partidului Nostru și simpatizanții formațiunii, din întreaga țară, dar și de peste hotarele ei, marchează astăzi primul jubileu ca pe o sărbătoare a sufletului. Nu o să enumăr toate evenimentele care s-au produs în acești cinci ani. Cel mai important e că în 2014 am reușit să ne ridicăm împotriva regimului oligarhic și represiv. Am crezut mereu că această forță a răului va pleca. Este victoria noastră, dar și a tuturor forțelor democratice din Moldova. Nu ne putem împăca însă doar cu ce am obținut până acum, pentru că cineva dorește să se limiteze la schimbări de fațadă și să păstreze caracterul autoritar al fostului regim, dar deja sub propriul control. Nu o să le permitem unor astfel de politicieni să imite schimbările. Reformele adevărate trebuie să se producă, așa că lupta continuă. Iar planurile noastre sunt cu adevărat mărețe. Îi felicit pe toți cu ocazia celei de-a cincea aniversări a Partidului Nostru! Vom reuși să le facem pe toate pentru că puterea este în adevăr!”