Cele cinci orașe în care primăriile au fost câștigate din primul tur de Partidul Nostru

21 Octombrie 2019 2.033

Datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale arată că în cinci orașe funcțiile de primar au fost câștigate din primul tur de scrutin de către reprezentanții Partidului Nostru.

Liderul formațiunii, Renato Usatîi a învins la Bălți cu un scor de 61,93%. În Consiliul municipal Bălți, partidului lui Usatîi îi vor reveni 52,37% de mandate. Usatîi e la doilea mandat, primul fiind exercitat incomplet din cauza persecuțiilor politice din partea fostei guvernări.

O victorie strălucită, cu 75,51% din voturi, a înscris Eugeniu Mutaf în orașul Iargara din raionul Leova. Mutaf a fost ales pentru al doilea mandat. Peste 57% din mandate în Consiliul orășenesc Iargara îi revin Partidului Nostru.

Stela Onuțu a devenit primar de Glodeni pentru al doilea mandat, învingând ieri cu 59,16%. Pentru Consiliul orășenesc Glodeni, PN a obținut aproape 40%.

Nina Cereteu a învins la Drochia cu 63,83%. Ea va exercita al doilea mandat de primar al orașului. PN a obținut în Consiliul orășenesc Drochia peste 32%.

Un alt reprezentant al Partidului Nostru, Victor Petrioglu a recucerit pentru a doua oară funcția de primar al orașului Vulcănești din autonomia găgăuză cu peste 51% din voturi. Pentru Partidul Nostru în Consiliul orășenesc Vulcănești au votat peste 32% din alegători.

În toate cele cinci orașe, reprezentanții PN au câștigat alegerile în fața contracandidaților socialiști.

În 13 orașe din R. Moldova primarii au fost aleși ieri din primul tur de scrutin.