„Partidul Nostru” intenționează să solicite în instanță publicarea raportului Kroll

16 Martie 2018 1.314

Banca Națională refuză să publice raportul Kroll-2 privind furtul miliardului. Despre aceasta relevă răspunsul Băncii Naționale la solicitarea „Partidului Nostru”. Acum „Partidul Nostru” intenționează să solicite publicarea raportului privind furtul miliardului prin intermediul instanței de judecată.

Comentînd răspunsul BNM, vicepreședintele „Partidului Nostru” Dumitru Ciubașenco a subliniat că „Banca Națională a Moldovei nu poate publica raportul companiei Kroll privind furtul miliardului din băncile moldovenești, dar va fi transmis anchetatorilor care anterior au numit informațiile Kroll drept „beletristică””, a declarat el.
„Deși aceiași anchetatori asigurau Parlamentul Moldovei despre faptul că ei cunosc despre furtul miliardului mai mult decît Kroll, dar pînă acum din miliardul furat nu a fost întors niciun cent”, a adăugat vicepreședintele „Partidului Nostru”.
Prin urmare, Ciubașenco a subliniat că „primind de la BNM refuzul de a oferi informația dată, „Partidul Nostru” intenționează să solicite publicarea acestui raport în ordine de judecată.
Anterior, „Partidul Nostru” a adresat o solicitare Băncii Naționale a Moldovei cu solicitarea de a publica raportul Kroll-2. Pe lîngă asta, în solicitarea PN a indicat un șir de întrebări, la care a solicitat răspunsul de la guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea.