ILIAN CAȘU ȘI MARGARITA RĂDUCAN AU LANSAT CAMPANIA #dreptulcopiilorlatoaleta

28 Noiembrie 2019 1.249

Partidul Nostru Chișinău a lansat campania #dreptulcopiilorlatoaleta. Startul acțiunii a fost anunțat astăzi, într-un live pe Facebook, de Ilian Cașu și Margarita Răducan, membri ai PN.

Cei doi activiști au motivat necesitatea lansării campaniei prin faptul că în Chișinău și suburbii există o sumedenie de alte probleme pe care primarul general al Capitalei Ion Ceban trebuie să le rezolve, după care să se ocupe și de aspectul biroului de serviciu. Iar primul punct din lista chestiunilor care merită atenție este starea proastă a toaletelor din școli și grădinițe, care pun în pericol sănătatea copiilor.
“Sute de școli și grădinițe au toaletele distruse, neigienizate, iar în unele cazuri acestea lipsesc. Vă spun pe bune, în cunoștință de cauză. Multe instituții din suburbii au toalete în curte, ceea pune în pericol sănătatea copiilor. Acesta este în lista priorităților domnului Ceban primul punct, după mine”, a spus Margarita Răducan și i-a invitat pe primarul Ion Ceban și viceprimarul Victor Chironda să iasă în oraș ca să vadă care sunt problemele adevărate.

“Vă dau și niște adrese de vizitat. Este vorba de str. Igor Vieru 13. Bd. Dacia, Magazinul “O mie de Mărunțișuri”, str. Petru Movilă 6, Centrul Medicilor de Familie 6, Policlinica Nr.5 din sectorul Buiucani. Acolo e o curte ca după război și fără pantă pentru mămici cu cărucioare”, a adăugat Răducan.

Totodată, Margarita l-a îndemnat pe Ceban, dacă tot merge în capitala Rusiei, să ia lecții de administrare a orașului de la primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

“Sobianin, a doua zi după învestire, nu a stat în birou, dar a mers pe un teren pe care se făceau lucrări, ca să vadă cum decurg acestea”, a observat Răducan.

Cei doi activiști au prezentat în timpul live-ului mai multe poze trimise de locuitorii Capitalei în care au fost imortalizate doar câteva dintre problemele stringente ale orașului.

“Grădinița cu Nr.143, la Buiucani. Aici vedeți că s-a făcut un fel de mini reparație cosmetică vara. A fost vopsită podeaua și schimbat closetul, apropo, din banii părinților. Acum îmi scrie o mămică pe Facebook că la această grădiniță, doar unu din cele patru grupuri sanitare este funcțional. La Botanica, grădinița Nr.17, iată vedeți starea acestui bloc sanitar. Părinții au dat bani să să schimbe doar vasul de wc. Aceste practici sunt criminale, ilegale și, un mesaj către părinți: Atunci când vi se cer bani, ar fi să nu dați nimic, pentru că în Bugetul municipal sunt bani suficienți ca să se facă reparație, să se schimbe geamuri. La grădinița cu Nr.65 din sectorul Râșcani, dacă intri acolo, nu-ți dai seama că e grădiniță. Crezi că e o fermă de porci, delăsată, cu drumuri pline de tranșee”, a spus Ilian Cașu.

Margarita Răducan și Ilian Cașu au promis că vor continua să colecteze astfel de informații, pe care le vor prezenta periodic.

 

#dreptulcopiilorlatoaleta